Izvor: MozzartSport.com, 16.Avg.2020, 13:58

Al Šeik traži Primeru, Stuani stoji na putu Marašu i Raći Petroviću

Večeras revanši polufinala plej-ofa španske Segunde. Almerija juri gol minusa iz Đirone. Domaćin oslabljen brojnim povredama. Saragosa blagi favorit protiv Elčea na Romaredi

Jedno mesto u raju, a četiri kandidata. Ko će u finalnih 180 minuta borbe za Primeru? Posle prvih utakmica polufinala plej-ofa španske Segunde malo toga se naslućuje. Samo jedan gol na dve utakmice, i to je bilo delo najboljeg strelca drugolugaškog karavana na Pirinejima, Kristijana Stuanija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << . Urugvajac je golom doneo minimalnu prednost Đironi pred revanš u Andaluziji protiv Almerije. U drugom polufinalnom duelu, Elče i Saragosa su odigrali bez pogodaka pred revanš na praznoj Romaredi.

Ni velika ulaganja saudijskog bogataša Turkija Al Šeika nisu pomogla Almeriji da bude na prva dva mesta koja vode u elitu. Na kraju ligaškog dela, ekipa iz Andaluzije je bila četvrta, a danas (19.00) na svom terneu juri gol manjka iz Katalonije protiv Đirone. Vlasnik kluba neće biti danas na stadionu Mediteraneos, ali će putem malih ekrana da bodri svoj tim u nadi da je Primera ove sezone dostižna. Španska Marka podseća da je vlasnik kluba bio samo tri puta u Almeriji – na dan kupovine kluba, na predstavljanju medijima i na prvom treningu ekipe kada je dao podršku crveno-belima.

Prošla je godina od vladavine saudijskog milijardera u Almeriji. Česte smene trenera bile su odlika vladavine Turkija Al Šeika. Promenio ih je čak petoricu. Pred kraja sezone tim je preuzeo portugalski stručnjak Žoze Gomes.

U prvom meču Đirona je na Montoliviju bila bolja. Gol Stuanija daje gostima lepu prednost, ali domaćin veruje da će izboriti finale.

"Uvereni smo da ćemo igrati bolje nego u Đironi, da ćemo vratiti nadu da možemo do Primere. Moramo izaći na teren da napadnemo od prvog minuta. Igraćemo protiv veoma dobro organizovanog tima, ali nadam se povoljnom ishodu za nas. Mislim da Đirona neće promeniti način igre. Ona je veoma jaka ekipa koja se dobro brani i ne komplikuje previše. Igramo kod kuće i moramo da izađemo sa jakim stavom. Verujem igračima koje imamo“, rekao je novi trener Gomes, prenosi Marka.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

U prvom meču u startnoj postavi Almerije igrao je nekadašnji fudbaler Rada, štoper Nikola Maraš, dok je u nastavku ušao sa klupe Radosav Raća Petrović, nekadašnji reprezentativac Srbije. Bivši igrač Partizana proveo je na terenu poslednjih pola sata.

Prvi strelac Almerije u Segundi bio je Darvin Nunjez, još jedan Urugvajac u drugoligaškoj španskoj konkurenciji. On je postigao 16 golova, 13 manje od starijeg zemljaka iz Đirone, Stuanija. Kod gostiju zbog povrede van tima su Brandon i Brajan Olivan. Domaćin ne može da računa na najbolji sastav. Van ekipe su Fernando, Frensis Gerero, Huan Ibica, Žonatan Silva, Aguza, Kaptum, Huan Munjoz i Hrvat Ante Ćorić.

Almerija je bila najefikasnija ekipa u Segundi. Andalužani su postigli 62 gola na 42 utakmice, dva više od Rajo Valjekana. Ekipa iz Katalonije igra odlično na svom terenu. Sa 47 bodova ove sezone je na drugoj poziciji, sa bodom manje od Ueske. Problem za Stuanija i drugove je očajna igra u gostima. Samo tri pobede na 21 utakmici u ovom šampionatu Segunde.

Ove sezone sva tri duela su dobile domaće ekipe. Đirona je oba puta na Montoliviju pobedila sa po 1:0 pogocima Stuanija, dok je Almeriji domaćin slavio sa 3:1 sredinom septembra prošle godine. Dva gola je dao Senegalac Seku Gasama. On nije više u Almeriji. Zimus je otišao u Valjadolid.

Tim sa Romarede je bio viđen povratnik u Primeru, ali posle restarta sezone nekadašnji član elite je ostvario samo tri pobede, jedan remi i čak sedam poraza, od toga čak pet na svom stadionu. Posle remija bez golova u Elčeu, domaćin je blagi favorit večeras (22.00), ali forma ne obećava. Saragosa je lišena usluga prvog strelca tima, a drugog lige, Lusia Havijera Suareza.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Votford nije hteo da mu produži pozajmici na Romaredi, pa je morao da se priključi Stršljenovima koje će naredne sezone da predvodi sa klupe srpski stručnjak Vladimir Ivić, nekadašnji trener PAOK-a i Makabija iz Tel Aviva. On je postigao 19 golova u proteklom šampionatu. Biće to veliki hendikep za četu iskusnog stručnjaka Viktora Fernandeza.

"Moramo da odigramo meč sa najvećom mogućom pažnjom. Moramo da ostanemo verni našem načinu igre i ideji bez obzira na rezultat“, istakao je trenr Saragose Viktor Fernandez.

Adut Saragose мogao bi da bude Japanac Šinđi Kagava, mada nekadašnji fudbaler Borusije iz Dortmunda i Mančester Junajteda nije oduševio u drugoligaškoj konkurenciji u Španiji. Postigao je samo četiri gola na 32 utakmice za tim u koji je stigao proteklog leta za 3.000.000 evra. Ove sezone, Saragosa je oba puta pobedila Elče u ligaškom delu Segunde, u gostima sa 2:1, a nа svom terenu sa 1:0. Poslednjih šest utakmica ova dva tima, čak četiri je dobila Saragosa, a po jedan ekipa iz provincije Alikante, dok je pre tri dana bila nerešeno u prvom meču polufinala plej-ofa španske Segunde.

Elče je uspeo da ostane neporažen iako je 60 minuta igrao bez isključenog Brazilca Žonatasa. On neće moći da igra u revanšu zbog suspenzije. Zbog povrede kod Saragose van stroja su Dvamena, Puado i Igbekeme.

ŠPANIJA 2 – POLUFINALE PLEJ-OFA (REVANŠI)

Nedelja

19.00: (2,60) Almerija (2,95) Đirona (3,00) /prvi meč: 0:1/

22.00: (2,15) Saragosa (3,05) Elče (3,90) /prvi meč: 0:0/

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Na 180 minuta od Serije A: Tri preokreta u režiji dva tima za isti san

Izvor: MozzartSport.com, 16.Avg.2020

Frozinone u prvom meču finala plej-ofa za promociju u vrh italijanskog fudbala dočekuje Speciju..Pokazali su Frozinone i Specija u prethodnih desetak dana da ništa nije nemoguće i nakon što su morali da nadoknađuju zaostatak u prethodnim utakmicama plej-ofa protiv favorizovanih timova, u finalu...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.