Aktiviran Budžetski fond za manjine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2017, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aktiviran Budžetski fond za manjine

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je na današnjoj sednici Saveta za nacionalne manjine, kojom je predsedavala, da je posle 15 godina aktiviran Budžetski fond za nacionalne manjine, sa budžetskog razdela Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Osim redovnih sredstava koje Saveti nacionalnih manjina već dobijaju od Kancelarije za ljudska i manjinska prava, opredeljena su i dodatna sredstva u iznosu od 1.800.000 dinara namenjena finansiranju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << projekata iz oblasti kulture, informisanja, obrazovanja i službene upotrebe jezika i pisma nacionalnih manjina u Srbiji, izjavila je Brnabić.

Sednica je održana u konstruktivnoj atmosferi i uz aktivno učešće svih prisutnih predstavnika nacionalnih manjina, a važno je naglasiti da je postignut dogovor o načinu izveštavanja o implementaciji Akcionog plana, saopšteno je iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Za sutra je zakazana obuka namenjena Savetima nacionalnih manjina na temu projekata koje finansira EU u organizaciji Kancelarije za Evropske integracije, izjavila je Brnabić.

Predsednik mađarskog nacionalnog saveta Jene Hajnal rekao je da nacionalni saveti izražavaju zadovoljstvo i zahvalnost ustupcima učinjenim u cilju njihove inkluzije u praćenju ostvarivanja aktivnosti iz manjinskog akcionog plana, kao i spremnost Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Kancelarije za ljudska i manjinska prava da izmenom metodologije po ovom pitanju stvore partnerski odnos sa nacionalnim savetima, navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali predstavnici nacionalnih saveta nacionalnih manjina, predstavnici ministarstava spoljnih poslova, pravde, kulture i informisanja, prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Kancelarije za ljudska i manjinska prava i Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Aktiviran Budžetski fond za nacionalne manjine

Izvor: RTS, 23.Maj.2017

Savet za nacionalne manjine saopštava da je posle 15 godina ponovo aktiviran Budžetski fond za nacionalne manjine. Osim sredstava koje saveti manjina dobijaju od Kancelarije za ljudska i manjinska prava, dobiće i dodatna sredstva Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u iznosu od...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.