Izvor: MozzartSport.com, 15.Jun.2021, 14:03

Ako ne možeš da ih pobediš, pridruži im se – Zalanki Ferencvaroš zamenio Pro Rekom

Slavni italijanski klub doveo prvog Mađara od 2014. godine

Jedna generacija Pro Reka od koje se mnogo očekivalo je na samom kraju izašla nap rai put. Toliko željenu devetu titulu evropskog prvaka smestili su početkom juna u klupske vitrine. Misija je ispunjena, a potom su biseri Pro Reka krenuli da se rasipaju širom Starog kontinenta.

Dušan Mandić, MVP Lige šampiona, pojačao je ambiciozni Novi Beograd, golman Marko Bijač usidrio se u Pireju , >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << gde je zadužio kapicu Olimpijakosa, a Nikša Dobud bi trebalo u narednoj sezoni da nastupa za splitski Jadran, koji je najavio da će pojačati ulaganja. Samo će Aleksandar Ivović od velike četvorke iz regiona iduće sezone ostati u Pro Reku.

Takođe, trener Gabrijel Ernandez je digao sidro, a u Pro Reku su u potrazi za pravim i dugoročnim rešenjem. Iako je pitanje šefa stručnog štaba i dalje jedna od tačaka na dnevnom redu, Pro Reko je već povukao prvi potez i angažovao je Đerđa Zalankija, koji će biti zamena za Dušana Mandića.

Mađarski vaterpolista je u prethodne dve sezone branio boje Ferencvaroša, sa kojim je osvojio Ligu šampiona i LEN Kup Evrope, a sa nacionalnim zimom je osvojio zlatne medalje na Evropskom prvenstvu, Fina Svetskom kupu i Univerzijadi, te srebrne na Svetskom prvenstvu i FINA Svetskoj ligi.

Zalanki je u domovini pored Ferencvaroša igrao i za Solnok, Eger i OSC, a ove sezone je sa Fradijem izgubio u finalu Lige šampiona od Pro Reko. Očigledno se Mađar vodio parolom “Ako ne možeš da ih pobediš, pridruži im se”.

“Pro Reko je najpoznatiji klub. Svaki vaterpolista sanja da nosi kapicu ovog tima. Želim da osvojim sve sa Pro Rekom. Znam da je to jedino što je važno za one koji igraju u Pro Reku“, rekao je Zalanki posle potpisa ugovora.

Brojni mađarski vaterpolisti su sa velikim uspehom nastupali za slavni italijanski klub. Tibor Bedenek, Tamaš Kašaš, Norbert Madaraš, Marton i Ištvan Sivoš, i Tamaš Marc.

„Odrastao sam gledajući ove igrače. Oni su moji idoli, fantastični su igrači. Razgovarao sam sa nekima od njih i rekli su mi da mi neće biti lako, ali je dolazak u Pro Reko način na koji mogu biti u društvu najboljih. Takođe, Aron Janger, sa kojim sam igrao u Ferencvarošu, uvek me je podsticao na ovaj korak i govorio je jako lepo o Pro Reku. Zahvaljujem mu od srca”.

➡ 𝐆𝐞𝐫𝐠𝐨 𝐙𝐚𝐥𝐚𝐧𝐤𝐢 è biancoceleste! Il mancino ungherese, nato il 26 febbraio 1995, arriva dal Ferencvaros.

Campione d'Europa in carica con la sua nazionale, è il primo grande colpo di mercato piazzato dal presidente #Felugo. pic.twitter.com/CHme5n5D9C

Neizostavno pitanje prilikom potpisa bilo ko su mu bili idoli u plejadi legendarnih mađrskih vaterpolista…

“Definitivno Benedek i Madaraš. Oni su ikone u Mađarskoj, a ja sam imao priliku da radim sa obojicom”, podvukao je Zalanki.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.