Ajaks ispao i iz Lige Evrope!

Izvor: B92, 27.Feb.2020, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ajaks ispao i iz Lige Evrope!

Fudbaleri Hetafea eliminisali su Ajaks iz Lige Evrope pobedom u dvomeču šesnaestine finala.

Hetafe je u prvom meču, kod kuće, pobedio sa 2:0, a onda je pretrpeo poraz od 2:1 u Amsterdamu.

Taj rezultat bio je dovoljan španskom klubu da eliminiše prošlogodišnjeg polufinalust Lige šampiona i da se plasira u osminu finala.

Gosti su posle dosta sreće poveli već u petom minutu kada je strelac bio Haime Mata, ali se nije dugo čekalo za izjednačenje, koje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je preko Danila došlo pet minuta kasnije.

Ajaks je napadao, pokušavao da dođe do preko potrebnog gola, ali se Hetafe branio svom snagom, što pokazuje čak pet žutih kartona za goste u prvih 45 minuta.

"Kopljanici" su uspeli da dođu do gola, kada je Oliveira zatresao sopstvenu mrežu u 63. minutu, i da zadrže kakvu-takvu nadu da mogu do još dva pogotka za prolaz.

Ipak, Hetafe je uspeo da se odbrani i da se plasira dalje. Dušan Tadić je na terenu proveo ceo meč, ali nije ostavio zapaženiji učinak.

O utakmicama iz prvog termina čitajte: Leverkuzen eliminisao Porto, Kolarov i Roma u osmini finala

Mančester junajted je rutinski savladao Klub Briž, nakon što je kiksirao u prvom meču i remizirao rezultatom 1:1.

Na "Old Trafordu" je bilo 4:0, a pitanje pobednika je rešeno već u prvom poluvremenu.

"Đavoli" su postigli čak tri gola, posle direktnog i opravdanog crvenog kartona za Delija. Strelci su b ili Fernandeš iz penala, te Igalo i Mektominej.

Na konačnih 4:0 povisio je Fred u 82. minutu utakmice.

Meč Arsenal – Olimpijakos otišao je u produžetak.

Ludogorec je ponovo bio dostojan rival Interu, ali nije uspeo da napravi čudo.

Gosti iz Bugarske poveli su preko Oliveira-Souze u 26. minutu, ali je samo šest minuta kasnije Biragi izjednačio.

Sigurnu pobedu Interu doneo je Romelu Lukaku u četvrtom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena, pa su "nerazuri" sa ukupnih 4:1 prošli dalje.

Benfika je u nekoliko navrata imala pozitivan rezultat, ali nije uspela da se izbori sa Šahtjorom.

Posle 2:1 za domaćina u Ukrajini, u Lisabonu je meč završen nerešenim rezultatom – 3:3.

Tri gola su viđena u prvom poluvremenu, a Benfika je dvaput vodila, pogotcima Picija i Dijasa. Jedini gol u tom delu igre za goste bio je delo Dijasa, koji je zatresao svoju mrežu.

Domaćin je došao do 3:1 na startu drugog poluvremena preko Rafe Silve, ali se sve raspalo u nastavku. Prvo je Stepanjenko u 49. minutu smanjio na 3:2, a onda je izjednačenje doneo Alan Patrik u 71. minutu.

Sevilja je podbacila, ali je prošla dalje, pošto je prošla na gol u gostima protiv Kluža.

Posle 1:1 u Rumuniji, španski predstavnik je odigrao bez golova kod kuće i plasirao se u osminu finala Lige Evrope. Stvari su mogle da budu mnogo "crnje" po nekadašnjeg osvajača Lige Evrope, doduše.

U 88. minutu gol gostima je doneo Paun-Aleksander, ali je on minut kasnije poništen zbog igranja rukom, pa se Sevilja "provukla" u osminu finala Lige Evrope.

Kopenhagen je šokirao Seltik u Glazgovu i posle ne baš prijatnih 1:1 u Danskoj uspeo da prođe dalje.

Gosti su imali manje šuteva i manji posed lopte, ali su uspeli da iskoriste svoje malobrojne šanse i eliminišu favorizovanog rivala.

Prvi gol desio se u 51. minutu kada je Santos šokirao Glazgov i očekivalo se da to bude momenat odluke, ali se ušlo u dramu.

Eduard je iskoristio penal u 82. minutu i doneo izjednačenje svojoj ekipi, ali je onda usledio novi šok za brojne gledaoce u Škotskoj.

Biel je u 85. minutu vratio prednost na stranu gostiju, a tri minuta kasnije kurpulentni Ndoje je potpuno utišao Seltik Park za konačnih 1:3.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ajaks ispao i iz Lige Evrope

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Feb.2020, 00:16

Fudbaleri Hetafea eliminisali su Ajaks iz Lige Evrope pobjedom u dvomeču šesnaestine finala.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.