Izvor: MozzartSport.com, 07.Jan.2021, 11:02

Ajaks ima dogovor sa Aleom, pada klupski rekord

Snažni napadač traži rehabilitaciju karijere, stari prijatelj nudi mu ruku spasa...

U prelaznom roku u kom će najbogatiji očito pažljivo birkati ono što im je potrebno i štedeti, lako bi moglo da se dogodi da jedan klub stvaralac iskešira najveću sumu za transfer. U pitanju je Ajaks koji dugo već traga za pravim špicom koji će zadovoljiti njegove potrebe. Priča je potekla od francuskog Ekipa, a ovog jutra potvrda stiže i od kolega iz Holandije - Sebastijan >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Ale (26) na pragu je prelaska na Johan Krojf arenu!

Veza je tu i ime joj je Erik ten Hag, aktuelni trener Kopljanika. On je trenirao i "probio" francuskog golgetera dok je vodio Utreht, a ovaj nagovestio fantastične golgeterske mogućnosti. Bilo je to u periodu 2015-2017. U te dve sezone Ale je na 98 utakmica postigao čak 51 gol i podelio 16 asistencija, obezbedivši sebi transfer u Ajntraht iz Frankfurta.

Ostalo je istorija. U tandemu sa Lukom Jovićem Francuz je postao jedan od najtraženijih napadača Evrope, međutim nije se usrećio s izborom novog kluba. Za sumu od 50.000.000 evra otišao je u Vest Hem gde se muči i ne može da pronađe stari golgeterski ritam.

Ekip navodi kako je Ajaks ekstremno zainteresovan da transfer završi ovog januara, a Holanđani se nadovezuju i tvrde da dogovor igrača i kluba već postoji, te da je preostalo samo da se Mark Overmars dogovori sa Čekićarima. Mada su ga platili 50.000.000, Englezi su spremni da Alea puste za duplo manje para, što bi svakako predstavljalo najveću kupovinu u istoriji Ajaksa.

Ove sezone na 16 utakmica Sebastijan Ale postigao je tri gola. U Ajaksu su očito ubeđeni da mogu da preporode korpulentnog napadača i da ga preprodaju za veću sumu.

Ne bi im bilo prvi put...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.