Agonija: Amerikanac protiv Žalgirisa 0/13 sa linije penala

Izvor: B92, 16.Maj.2023, 22:10

Agonija: Amerikanac protiv Žalgirisa 0/13 sa linije penala

Dešon Frimen je bio centralna figura meča Nevežisa i Žalgirisa iz prostog razloga što je upisao neverovatnu seriju promašaja iz najjednostavnije pozicije

Košarkaši Žalgirisa plasirali su se u polufinale plej-ofa litvanskog šampionata pošto su i drugi put porazili ekipu Nevežisa, ovog puta 92:86.

Krajnji rezultat mogao je biti daleko povoljniji po domaći sastav, ali ih je skupo koštao procenat iskorišćenih slobodnih bacanja, ne toliko timski gledano koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od strane samo jednog igrača.

Amerikanac Dešon Frimen bio je apsolutno centralna figura meča zbog agonije kroz koju je prolazio svaki put kad je stao na liniju penala - imao je neverovatnih 0/13 sa te pozicije!

Da je pogodio makar pola od toga, utakmica je lako mogla da ode "na vodenicu" Nevežisa međutim Amerikanac jednostavno nije umeo, nije znao... Svako slobodno bacanje bilo mu je noćna mora.

Zanimljivo, bio je najefikasniji igrač svog tima sa 16 poena.

Ovaj 29-godišnjak iz Severne Karoline, kao profesionalac je prethodno igrao za holandski Doner, švedski Sedertelje i slovačke Levice. Od prethodnog leta je član Nevežisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.