Agasi: Ja samo pomažem dobrom čoveku...

Izvor: MozzartSport.com, 09.Jul.2017, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agasi: Ja samo pomažem dobrom čoveku...

Novakov "savetnik", koji odbija da ga zovu njegovim trenerom, o njihovom sve boljem odnosu, rezultatima koji će stići, Ančiću, Mekinrou...

Uzajamna terapija koja, sve se čini - uspeva. Novak igra sve bolje, vratio je vatru u oči, odlično se kreće, i još malo je potrebno da sve "klikne", a onda ostatak karavana može da počna da "bere kožu na šiljak". A Agasi deluje srećnije, otvorio se ka javnosti, Nole ga je opustio i naveo ga da trenira, pre svega na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << fleksibilnosti zbog njegovg poznatog problema sa kičmom usled čega i "hoda kao patka".

Andreu je očigledno trebao dobar razlog da izađe iz kuće, da izbegne svakodnevnu montoniju zbog koje se prlično ugojio. Perepoznala je prva ovu priliku njegova supruga Štefi Graf i pogurala ga ka našem asu, kada ovaj nije ni razmišljao da zaista preuzme brigu o njegovog karijeri. Danas, nekoliko sedmica kasnije čini se da sve ide kako treba.

Interesantvno, Agasi i dalje odbija da ga zovu Novakovim trenerom, već kaže da je on tu da mu daje podršku za dalju borbu.

"Ja samo pomažem dobrom čoveku u interesantnom razdoblju njegovog života i karijere, a sve zarad dobrobiti tenisa uopšte. I to je sasvim dovoljno za mene, ništa mi više ne treba. Uživam da pričam o tenisu. On mi se sviđa, sposoban je za mnogo, zaslužuje mnogo i ja ću pokušati to da mu to obezbedim. Ali mi ništa zauzvrat ne treba.  Ako mogu da mu pomognem, pomoći ću mu, i to je otprilike to. Decu učite da vas ne trebaju ceo život. To je cilj. Videćemo kako ide. Ako me treba manje, manje ćemo se i viđati. Ali biću tu za njega kada god je moguće, pre svega kada god me treba. Trenutno "isptujemo puls" i dogovaramo se o kratkortočnim i dugoročnim planovima. Ne jurimo za rekordima, ciframa. Ali za ovakvog momka nikada neću zažaliti ako napravim veliki dugoročni plan.", obajsnio je Amerikanac.

Novopridošlica u Novakov štab, koji će izgleda tu i ostati, Mario Ančić čini se da je dodatno poboljšao odnos legende tenisa i Beograđanina.

"Mislim da nam je to odlična odluka. Rekao sam mu da nam treba neko ko se razume u igru, ali i neko ko dolazi iz njegovog dela sveta pošto mi treba pristup razumevanju te kulture i cele pozadine, što bi mi pomoglo da budemo u boljoj komunikaciji. Mario je super, zadovoljstvo je raditi s njim. On je uneo i novu dozu poverenja između Novaka i mene. Nemojte da me shvatite pogrešno, Novak mi dovoljno veruje da kada mu nešto kažem on će to uraditi tako da sve puca... U pitanju je pravo poverenje pošto Novak oseća da stvari ležu na svoje mesto. A kada je takva situacija sa ovakvim čovekom kao što je Novak, mogu se dogoditi velike stvari. I to brzo"

Agasi je veoma zadovoljan igrom njegovog štićenika na Vimbldonu.

"Odavno nisam video da nekoga tako dobro nalupa kao Pavlašeka. Bio je to dobar test jer tako i treba da se igra protiv nekog od koga si bolji. Drugi test je kada igraš protiv nekoga ko je u tvom rangu"

Koliko su se njih dvojica povezala, pokazuje i jedan detalj od pre nekoliko dana. Tada je Džon Mekinro, nekada njegov rival sa terena uporedio Novaka sa današnjim "propalim" Tajgerom Vudsom.

"Ne biste verovali šta sve šampionima može da zasmeta, a za šta ih nije briga. Meni deluje da Novak nije ni obratio pažnju na Mekovu izjavu, ali ja sam tu da mu čuvam leđa i odmah sam nazvao Džona da mu kažem da je Nole ne zaslužuje takav odnos. Saznao je i šta ja mislim od tome, kao i na to da mora malo više da pazi kada sa zaključcima izlazi u javnost."

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.