AUE - Drugačiji od ostalih! (foto)

Izvor: Sportske.net, 23.Jun.2015, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AUE - Drugačiji od ostalih! (foto)

Pod sloganom "Zato što smo drugačiji" nemački trećeligaš AUE ulazi u novu sezonu sa logom članova kluba na grudima umesto reklame koja bi klubu mogla da donese zaradu.

Fudbalski klub Ercgebirge koji je ovdašnjim poznavaocima fudbala (među kojima je veiliki broj kladioničara) poznatiji kao AUE odlučio je da u narednu sezonu uđe sa projektom koji će ga razlikovati od ostalih.

Nakon pet sezona provedenih u Cvajti Ercgebirge AUE preselio se u niži rang takmičenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << pa će se u narednoj sezoni takmičiti u trećoj nemačkoj ligi. Umesto da se ugledaju na komšijski Red Bul Lajpcig u ovom klubu su se odlučili da ostanu verni klupskoj istoriji.

Umesto da na dresu nose logo generalnog sponzora koji bi u klub uneo pozamašnu svotu novca, ovaj trećeligaš u narednoj sezoni nosiće na dresu logo svojih članova.

Na dresu AUE-a stajaće natpis "Kumpelverein" što bi u slobodnom prevodu moglo da znači klub prijatelja. Pored toga logo će biti oplemenjen natpisom "Zato što smo drugačiji" čime se aludira na sve one klubove koji zarad dobre zarade ne biraju šta će im stajati na dresu.

Generalni direktor AUE-a Mihael Foigt rekao je da se klub odlučio za ovakav potez iz zahvalnosti vernim navijačima i članovima kluba koji nakon ispadanja iz Cvajte nisu okrenuli leđa Ercgebirgeu.

Sa 4.000 registrovanih navijača cilj AUE-a je da u sezoni pred nama premaši cifru od 5.000 tako da je ovaj potez napravljen kako bi se ostvario zacrtani cilj.

Nama iz Srbije možda nije dato da budemo članovi AUE-a ali sigurno da će ovaj simpatičan gest naići na simpatije širom sveta pa i kod naših ljubitelja fudbala.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.