ATP kup: Pirova pobeda Italije, živi nada Belgije

Izvor: B92, 09.Jan.2020, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ATP kup: "Pirova" pobeda Italije, živi nada Belgije

Reprezentacije Italije i Belgije ostvarili su pobede poslednjeg dana grupne faze ATP kupa.

Italijani su sa 3-0 savladali SAD, dok su Belgijanci sa 2-1 bili bolji od Bugara.

I pored pobede i učinka od dva trijumfa i jednog poraza, Italija je ispala jer je u Grupi D Rusija prva, a "azuri" više nemaju šanse da budu jedna od dve najbolje drugoplasirane ekipe.

Italijani su do pobede došli već posle singla. Prvo je Stefano Travalja sa 2-0 (7:6, 7:6) savladao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tejlora Frica.

U narednom meču Džon Izner je pokušao da se suprotstavi Fabiju Fonjiniju, ali nije uspeo, pa je Italijan slavio pobedu od 6:4, 7:6.

U dublu su Simone Boleli i Fonjini bili bolji od Adama Krajičeka i Radživa Rama.

Bugari su poveli protiv Belgijanaca jer je Dimitra Kuzmanov iznenadio Stiva Darsisa – 6:0, 6:3.

Pobedu svojeg tima nije uspeo da potvrdi Grigor Dimitrov, koji je izgubio od Davida Gofana sa 4:6, 6:2, 6:2.

Odluka je donesena u dublu i tu je opet tragičar bio Dimitrov. On i Lazarov su izgubili od Žila i Vilegena – 3:6, 6:4, 10:7.

Stanje u Grupi C kaže da je dalje prošla Velika Britanija, dok će Belgija zavisiti od ostalih rezultata i poretka drugoplasiranih ekipa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.