ATP TOKIO: Japanac NAMUČIO Novaka! Đoković ISPUSTIO tri meč lopte, ali stigao do ČETVRTFINALA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Okt.2019, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ATP TOKIO: Japanac NAMUČIO Novaka! Đoković ISPUSTIO tri meč lopte, ali stigao do ČETVRTFINALA!

Tamo ga čeka mnogo teža prepreka.

Novak Đoković nastavlja da krči put ka prvom trofeju u Tokiju. Najbolji teniser sveta savladao je domaćeg predstavnika Go Soedu rezultatom 2:0 (6:3, 7:5) i plasirao se u četvrtfinale turnira u Japanu.

Soeda je na početku meča pokazao zube najboljem na planeti. Već tokom drugog gema, Japanac je imao tri brejk lopte, ali je Novak odoleo pritisku i sačuvao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svoj servis.

To je samo razbesnelo Đokovića, koji je već u narednom poenu pokazao zašto vlada svetskim tenisom i realizovao treću brejk priliku za vođstvo od 2:1. Do kraja ovog dela igre, Nole je sigurno servirao i za 41 minut trijumfovao sa 6:3.

Nije se predavao japanski teniser, što govori da je u prvih šest gemova drugog seta ravnopravno parirao najvećem favoritu za osvajanje pehara u Japanu.

Tek u osmom poenu, Novak je došao do prve brejk lopte u ovom setu, uspeo da je iskoristi i povede sa 5:3. Kada se činilo da će Srbin rutinski privesti posao kraju, Soeda se probudio i prvi put oduzeo servis srpskom asu, vrativši neizvesnost u meč (5:4).

Đoković je mogao mnogo brže da završi duel, jer je imao priliku da na brejk odgovori ribrejkom i ranije obezbedi prolaz. Japanac se, međutim, ubrzo vratio u život, a potom posle tri spašene meč lopte produžio dramu u Tokiju (5:5).

Bez izgubljenog poena na svoj servis, srpski as je osvojio šesti poen u izuzetno uzbudljivom drugom setu, da bi u poslednjem 12. gemu Đoković zaigrao šampionski i sa tri vezane brejk, odnosno, meč lopte konačno prošao u narednu rundu Tokija.

Za ulazak u polufinale Novak Đoković će igrati protiv pobednika meča između petog "kosturaša" Luke Puja iz Francuske i još jednog Japanca Jošihita Nišioke, koji je prethodno eliminisao Portugalca Žoaoa Souzu sa 2:0. Istim rezultatom Francuz je poslao kući Poljaka Hurberta Hurkača.

četvrtfinale BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Nada Benčina, izabranica zlatnog srpskog odbojkaša Dražena Luburića.

• 🌹

Објава коју дели Nada BENČINA (@nada_bencina) дана 8. Јул 2018. у 7:46 PDT

• 🌺 • @atlagicjovana 🛍 👗✂

Објава коју дели Nada BENČINA (@nada_bencina) дана 3. Јун 2018. у 6:28 PDT

• 🕊 #semplicità

Објава коју дели Nada BENČINA (@nada_bencina) дана 28. Јул 2017. у 1:49 PDT

• Fantazija 🕊 ⛵

Објава коју дели Nada BENČINA (@nada_bencina) дана 19. Јун 2017. у 4:17 PDT



Објава коју дели Nada BENČINA (@nada_bencina) дана 15. Сеп 2018. у 7:15 PDT
Pogledaj vesti o: Japan,   Novak Đoković

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novaku prija Tokio, nova pobeda, četvrtfinale! (video)

Izvor: Sportske.net, 02.Okt.2019

Sve polako dolazi na svoje mestu u finišu tekuće sezone...Ono što će se dešavati u Tokiju sledeće godine biće mnogo važnije i za Novaka i za naš sport generalno, ali nije loše napraviti lepu uvertiru za Olimpijske igre već sada, tokom aktuelnog teniskog turnira u glavnom gradu Japana...Prvi...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.