ATP SARDINIJA: Petrović OSTVARIO uspeh karijere! Moguće srpsko finale

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2020, 17:53

ATP SARDINIJA: Petrović OSTVARIO uspeh karijere! Moguće srpsko finale

Italijan na putu do finala.

Danilo Petrović plasirao se u polufinale turnira na Sardiniji pošto je savladao u dva seta (7:6, 6:1,) ŠArgentinca Federika Delbonisa za jedan sat i 35 minuta igre. Petrović koji je u glavni žreb turnira ušao kao laki luzer, za plasman u finale igraće protiv Italijana Marka Čekinata koji je bio bolji od Španca Alberta Ramosa Vinjalesa.

Ovo je najveći uspeh u karijeri srpskog tenisera, a ima priliku i da dođe do finala, gde bi mogao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da ukrsti reket sa još jednim igračem iz Srbije Laslom Đereom.

U meču sa Delbonisom imao je Petrović problema u prvom setu. Izgubio je svoj servis pri rezultatu 2:2, ali ga je odmah vratio u narednom gemu. U taj-brejku je bio pribraniji i sa 7:3 i došao do vođstva. Dominirao je Danilo u drugom setu i rutinski je sa 6:1 priveo meč kraju.

Petrović će u januaru napuniti 29 godina i bilo bi lepo da konačno uspe da stigne do finala jednog ATP turnira.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.