ATP ŠANGAJ: Troicki propustio VELIKU šansu za polufinale (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Okt.2017, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ATP ŠANGAJ: Troicki propustio VELIKU šansu za polufinale (FOTO)

Polufinala zakazana za subotu.

Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u polufinale Mastersa u Šangaju. Od srpskog tenisera, u četvrtfinalu bolji je bio Argentinac Huan Martin del Potro koji će se za finale će se boriti protiv boljeg iz okršaja Rišara Gaskea i Rodžera Federera. Rezultat je bio 2:1 (4:6, 6:1, 6:4), za 7:0 u međusobnim okršajima. Treba reći i da Troicki nije iskoristio probleme Argentinca. Zbog povrede ručnog zgloba tražio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je medicinski tajm-aut, u trećem setu.

U prvom setu, jedini brejk je viđen u sedmom gemu, kada je Troicki poveo da 4:3. U sledećem setu, viđena je znatno drugačija slika. Argentinac je uz pomoć brzog brejka (za 2:0) došao i do prednosti od 3:0. Kasnije je deonicu rutinski priveo kraju, uz još jedan brejk (5:1). U odlučujućem setu, bilo je 2:2, a onda je u petom gemu Argentinac povredio ručni zglob. Napravljena je kraća pauza, ali je Del Potro nastavio. I ne samo da je nastavio nego je i napravio brejk za 3:2. Zatim je i potvrdio brejk, za prednost od 4:2. Troicki je zatim smanjio na 4:3, a na servisu je opet bio Del Potro. I uspeo da povede sa 5:3. Troicki je smanjio na 5:4, a onda je Del Potro servirao za plasman u polufinale.

Meč je trajao dva časa i tri minuta.

Stunning pass from @troicki_viktor, followed shortly after with the first set.

Takes just 3rd set ever from del Potro...#SHRolexMasters pic.twitter.com/zRu5syeaqa

— Tennis TV (@TennisTV) October 13, 2017

Nešto ranije plasman u polufinale obezbedili su Rafael Nadal i Marin Čilić. Španac je pobedio Grigora Dimitrova sa 2:1 (6:4, 6:7, 6:3), a Hrvat Alberta Ramosa sa 2:0 (6:3, 6:4).

IZNENAĐENJE: Novak bi sezonu mogao da počne na OVOM turniru! (FOTO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.