ATP MAJAMI: Troicki ipak NIJE izdržao u maratonu (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Mar.2018, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ATP MAJAMI: Troicki ipak NIJE izdržao u maratonu (FOTO)

Meč je trajao 149 minuta.

Viktor Troicki je eliminisan u prvom kolu Mastersa u Majamiju. Od srpskog tenisera bolji je bio Denis Šapovalov iz Kanade, rezultatom 2:0 (6:3, 6:7, 7:6). Za plasman u treće kolo, odnosno 1/16 finala, 46. na ATP listi igraće protiv Damira Džumhura, koji je postavljen za 24. nosioca.

BEZ TRI VELIKE ZVEZDE: Turnir u Monte Karlu će proteći bez TROJICE velikana, ali tu će biti ON

NOLE MOŽDA IPAK NE IZAĐE NA TEREN! Razlog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << će vas zanimati

Prvi set trajao je 33 minuta, a ključan je bio šesti gem. U uvodnom gemu, Troicki je imao dve brejk prilike, ali ih nije iskoristio. U nastavku, Kanađanin je svoju šansu za brejk odmah iskoristio i poveo sa 4:2. Zatim je taj brejk i potvrdio na svoj servis, za 5:3.

U drugom setu, viđena su dva brza brejka, na obe strane. Poveo je Troicki sa 2:0, ali brejk nije uspeo da potvrdi. Šapovalov je uvzratio i smanjio na 2:1, a zatim servirao za izjednačenje. U tome je i uspeo. Posle 2:2, oba tenisera su osvajala gemove na svoj servis. U 11. gemu, Troicki je poveo sa 6:5, a onda je Šapovalov servirao za ostanak u meču. Međutim, Troicki je riternirao za prednost od 30:0. Smanjio je Kanađanin paralelom na 30:15, a zatim i servis vinerom došao do 30:30. Ubrzo je došlo i do novog izjednačenja - 40:40, a zatim i do prednosti Kanađanina. Onda se ušlo u taj-brejk Uz dva mini-brejka, Troicki je poveo sa 4:2, ali je Šapovalov smanjio na 4:3.  Ubrzo je Troicki imao i tri set lopte, ali prvu nije iskoristio. Jeste drugu, zahvaljujući velikoj grešci protivnika, koji je pogodio mrežu.

U nastavku meča, viđena potpuno drugačija slika. Sa dva brejka, Šapovalov je stigao do 5:1. U sedmom gemu, Šapovalov je imao dve meč, a Troicki četiri brejk lopte. Iskoristio je petu, a ovaj gem je trajao devet minuta i 15 sekundi. Smanjio je Troicki i na 5:3, a ubrzo napravio i brejk za 5:4. Iskoristio je treću šansu, i vratio se u meč. Međutim, na svoj servis je dopustio da protivnik stigne do 40:0. Ipak, vratio se i izjednačio na 40:40. Tada je Kanađanin bio veoma besan, a i često se objašnjavao sa sudijom. Sve je to Troicki iskoristio i došao do 5:5. Od ponora, do visine.

frustration level goes up. Understandably. I like #Shapalov but today, have to cheer for my man #troicki pic.twitter.com/uInQRBDV7k

— Z. Matić (@zoranaaurora) March 22, 2018

Na servisu je zatim bio Šapovalov i poveo sa 6:5, a Troicki je imao još jednu priliku da se spase. I uspeo je, pa se u Majamiju ponovo gledao taj-brejk. Šapovalov je poveo sa 3:0, ali se Troicki vratio mini-brejkovima, smanjivši prednost na 3:2. Šapovalov je pogodio mrežu, pa je bilo 4:4. Izašao je zatim i na mrežu, pa je poveo sa 5:4. Uzvratio je Troicki, za 5:5. Kanađanin je poslao loptu u aut, a Troicki je na svoj servis imao prednost od 6:5. Ipak, meč loptu nije iskoristio. Ali je Šapovalov došao do šeste prilike za meč. I iskoristio je, za 8:6 u taj-brejku.

Inače, Troicki u konkurenciji dublova nastupa sa Novakom Đokovićem.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.