ATLETIKA: Čičerova preskočila 2,06 (VIDEO)

Izvor: Sportski Žurnal, 05.Feb.2012, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ATLETIKA: Čičerova preskočila 2,06 (VIDEO)

Odličan takmičarski  dan za svetsku šampionku iz Daegua Anu Čičerovu. Ona je na 36. dvoranskom mitingu u nemačkom gradu Arnštatu (vis) preskočila neverovatnih 2,06, što  je samo tri santimetra niže od svetskog rekorda. Međutim, ovaj rezultat je vodeći u svetu, oboren  je ruski dvoranski rekord a na svetu od nje bolje rezultate u zatvorenom imaju samo Kajsa Bergvist (2,08) i  Hajke Henkel (2,07).

Koliko je ovaj miting značajan >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << govori i podatak da su od pet najboljih planetarnih rezultata  u dvoranama, tri postignuta u  Arnštatu. Ovo nije najbolje  dostignuće Čičerove budući da je preskakala 2,07 na otvorenom. Ruskinja je je iz trećeg pokušaja ostvarila 2,06 i odlučila je da ne napadne svetski rekord. To nam ukazuje da će Olimpijske igre biti veoma uzbudljive što se tiče ove discipline. Sledeći miting na kojem će se Čičerova pojaviti je u  Banjskoj Bistrici.
U muškoj konkurenciji nije bilo toliko uzbuđenja kao u  ženskoj. Rusi Aleksej DmitrikIvan Uhov su preskočili 2,30 i zauzeli  su prvo i drugo mesto.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.