ARSENAL: Za novine u svlačionici - 100 funti

Izvor: Mondo, 22.Jan.2013, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ARSENAL: Za novine u svlačionici - 100 funti

Per Mertzaker je u Arsenalu zadužen za prikupljanje novci od kazni saigrača. Venger objašnjava da je to zato što Nemcima finansije idu od ruke. Procureo klupski pravilnik.

Kada se neki igrač Arsenala ogreši o klupski pravilnik i disciplinu, mora da plati određenu novčanu kaznu. A pare ne prikuplja neko iz administracije već fudbaler Per Mertzaker.

Trener Arsenala Arsen Venger objasnio je da je blagajnički posao poveren Mertzakeru, jer su Nemci dokazani efikasni >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u takvim ekonomskim zadacima.

"Nemcima odlično ide kada su govori o ekonomskim pitanjima, tako da smo morali da ispoštujemo ovu činjenicu. Oni su trenutno jedini u Evropi koji prave novac, zato smo odlučili da taj zadatak poverimo Nemcu", rekao je, uz osmeh, Venger novinarima u Londonu.

Disicplinski pravilnik u Arsenalu slučajno je procureo u javnost kada je jedan navijač posetio trening kamp londonskog kluba i video ga okačenog na zidu. Odmah ga je fotografisao i tu sliku postavio na Twitter.

To se Vengeru nije dopalo, pa je zatražio od svih da prestanu da objavljuju ono što bi trebalo da bude interna klupska politika.

Međutim, sada je kasno, bar što se tiče disciplinskog pravilnika.

Tako je otkriveno da se kažnjava kašnjenje, zatim nošenje neodgovarajuće sportske opreme, čitanje štampe u svlačionici (to, recimo, košta, 100 funti...).

Evo celog cenovnika:

- Igrači koji nisu u protokolu, a ne prisustvuju utakmici bez odobrenja trenera - 1.000 funti.

- Kašnjenje na trening: 15 minuta 250 funti, 30 minuta 500 funti.

- Kašnjenje na masažu - 250 i 500 funti

- Kašnjenje na putovanje - 500 funti.

- Kašnjenje na ručak pre utakmice - 250 funti.

- Neodgovarajuća oprema, odnosno pogrešan dres 100 funti.

- Neodgovarajuća obuća u svlačionici - 100 funti.

- Upotreba laptopova i telefona u leraskoj sobi - 100 funti.

- Čitanje štampe u svlačionici - 100 funti.

- Nedavanje uzorka urina dve nedelje zaredom - 200 funti.

- Telefoniranje u okviru klupske zgrade - 500 funti (slanje poruka je dozvoljeno).

- Neučestvovanje u reklamnim aktivnostima kluba - 500 funti.


(MONDO - foto: AP)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.