ARD ponovo optužuje Rusiju i Keniju za doping

Izvor: B92, 02.Avg.2015, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ARD ponovo optužuje Rusiju i Keniju za doping

Nemačka televizijska mreža ARD ponovo je optužila Rusiju i Keniju za sistematski doping atletičara, prenosi agencija AFP.

Novinari ARD televizije su prošlog decembra optužili celokupnu rusku atletiku za doping i korupciju.

U novom dokumentarcu emitovanom tri nedelje uoči svetskog šampionata u Pekingu, skrivenom kamerom je snimljena izjava srednjeprugašice Anastasije Baždireve koja priznaje da uzima anaboličke steroide.

"Mišići su tvrdi od anabolika, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali može da se trči. Osećaš se drugačije kada uzmeš anabolike", objašnjava ona u dokumentarcu, a prenosi "L'Ekip".

Dvadesettrogodišnja atletičarka ove godine je tri puta obarala lični rekord na 800 metara, ostvarivši sedmo vreme na svetu rezultatom 1:58,75 minuta.

Boraveći u Keniji, novinari nemačke televizije su skrivenom kamerom snimili injekcije nedozvoljenih opasnih sredstava.

Ovaj dokumentarac takođe svedoči o masovnoj korupciji koja navodno, vodi do samog vrha Atletske federacije Kenije, prenosi francuski sportski dnevnik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.