AO: Sigurni Nole, Duci, Filip, Laslo, Aleks, ali i Endi

Izvor: Mondo, 05.Dec.2018, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AO: Sigurni Nole, Duci, Filip, Laslo, Aleks, ali i Endi

Na prvom grend slemu nove sezone, Australijan Openu, Srbija će sigurno moći da računa na pet takmičara. Janko Tipsarević može da koristi zaštićeni renking. Vraća se i sedmostruka šampionka Serena Vilijams

Nova teniska sezona startovaće za Novu godinu, a prvi veliki turnir biće Australijan Open, koji će se igrati od 14. do 27. januara u Melburnu.

Organizatori su saopštili da je čak 101 teniser redom plasiran na ATP listi potvrdio nastup, dok je u ženskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << konkurenciji to učinilo 102. igračice, izuzev 74. na svetu Agnješke Radvanske, koja je najavila oproštaj od tenisa.

Predvodiće ih prvoplasirani - Novak Đoković i Simona Halep, dok titule brane Rodžer Federer i Karolina Voznijacki.

Kako trenutno stvari stoje Srbija će u glavnom žrebu imati pet predstavnika - četvoricu u konkurenciji tenisera i jednu damu.

Osim Đokovića, na osnovu plasmana tu će biti i Dušan Lajović, Filip Krajinović i Laslo Đere, kao i Aleksandra Krunić.

Organizatori su objavili da će na osnovu korišćenja zaštićenog rejtinga biti mesta i za još po trojicu igrača i igračica.

Pravo da ga iskoriste imaju "večiti finalista" Endi Marej (pet puta igrao za pehar u Melburnu, a nikada ga nije osvojio), koji je odmah nagovestio da će to sigurno uraditi, ali i Janko Tipsarević, i to kao 88. na ATP listi, i Belgijanac Stiv Darsis.

U konkurenciji teniserki to mogu da urade Švajcarkinja Timea Baščinski, Nemica Lora Sigmund i Amerikanka Betani Matek-Sends.

Osim Mareja učešće na prvom grend slemu sezone potvrdila je i Serena Vilijams.

Sedmostruka šampionka Australijan Opena vratiće se u Melburn, dve godine nakon što je osvojila pehar i to kada je već bila u drugom stanju.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.