AO: Serena Vilijams osvojila trofej

Izvor: B92, 27.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AO: Serena Vilijams osvojila trofej



Amerikanka Serena Vilijams pobednica je Otvorenog prvenstva Australije u tenisu u Melburnu. Serena, koja je u prvi grenslem turnir sezone ušla kao 81. na WTA listi, u finalu ubedljivo je savladala prvog nosioca, Mariju Šarapovu, rezultatom 2:0, po setovima 6:1 i 6:2 za samo 63 minuta igre.

"Bila je ovo fantastična pobeda, posebno kada se zna koliko kritika sam dobijala. Toliko ljudi je...govorilo svašta o meni. Svi su pričali da nisam spremna, a ja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam znala da mogu da izdržim sve i da mogu da odigram tri seta," rekla je pobednica. "Za mene je uvek - reci mi da ne mogu i ja ću da ti pokažem da je to za mene uvek da. Dobila sam veliku satisfakciju sada kada držim trofej u rukama i kada sam svima dokazala da nisu u pravu."

Sereni Vilijams je ovo osma grenslem titula u karijeri, treća na Australijen Openu, a prethodne je osvajala 2003 i 2005. godine. Na najnovijoj rang listi biće rangirana kao 14. teniserka sveta, a na pohod u TOP10 krenuće sa čekom na 990 hiljada dolara koliko je pripalo pobednici prvog velikog turnira u godini.

U konkurenciji muških dublova pobednici AO su braća Majk i Bob Brajan i to treći put u karijeri. Amerikanci su u finalu bili bolji od švedsko-beloruske kombinacije Jonas Bjorkman/Maks Mirnji u dva seta - 7:5, 7:5.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.