AO: Đoković počistio Ferera, opet za trofej

Izvor: Mondo, 24.Jan.2013, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AO: Đoković "počistio" Ferera, opet za trofej

Srpski teniser ubedljivo dobio polufinalni duel Australijan Opena protiv Španca - 6:2, 6:2, 6:1. Za četvrtu titulu u Melburnu sa Federerom ili Marejom.

Novak Đoković stigao je na korak od ispisivanja istorije na Aus Openu.

On je u polufinalu ubedjivo nadigrao Davida Ferera sa 6:2, 6:2, 6:1, za manje od sat i po vremena i četvrti put u karijeri boriće se za titulu u Melburnu.

Ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u nedelju treći put zaredom podigne pehar na prvom grend slemu sezone, postaće prvi teniser kome je to pošlo za rukom od 1968. godine, u takozvanoj Open eri.

Njegov protivnik u borbi za trofej biće pobednik duela Rodžer Federer - Endi Marej.

Novak Đoković i David Ferer svesni da je ulog u polufinalnom meču na Australijan Openu ogroman, nisu mnogo rizikovali na startu.

Obojica su sigurno dobijali gemove na svoj servis, a onda je, posle 20 minuta igre, kada se istinski rastrčao i počeo da preuzima kontrolu na terenu, najbolji teniser sveta iskoristio prvu brejk priliku i poveo sa 3:2.

To je bio početak Đokovićeve serije. On je posle toga u potpunosti zaustavio rivala i dobio još tri gema (6:2) za vođstvo od 1:0 u setovima.

Svestan da ga ta igra bez mnogo žara neće daleko odvesti, Ferer je u nastavku odmah zaigrao agresivnije. To mu se isplatilo, ali samo na kratko. Španac je dobio tek jedan gem, kada je Novak opet naterao "vodu na svoju vodenicu".

Đoković je protivnika primorao da napravi veći broj grešaka (12:7) i to je vešto iskoristio, pa je brzo stekao visoku prednost - 5:1. Do kraja drugog seta, Ferer je uspeo samo da osvoji još jedan gem.

Novak je posle ubedljivog vođstva rešio da posao u polufinalu završi ekspresno i borbu za titulu dočeka što odmorniji. U trećem setu je samo nastavio sa furioznom igrom, što mu je brzo donelo prednost od 4:0. Španac je za trenutak prekinuo Noletovu seriju, a desetak minuta kasnije i definitivno je predao oružje.

Novak i Ferer do sada su odigrali 14 mečeva u karijeri i srpski as slavio je devet puta, uključujući i na sva tri duela odigrana u 2012. godini. Od toga na grend slem turnirima sastajali su se četiri puta i srpski igrač dobio je svaki od tih duela.

Ferer je Noleta poslednji put savladao u finalu Masters kupa u Londonu krajem 2011. godine.

Novak će u finalu igrati sa boljim iz duela Rodžer Federer - Endi Marej.

Novak je sa Marejom igrao 17 puta i u međusobnim duelima vodi sa 10-7. Njih dvojica su se samo tokom prošle godine sastali sedm puta, a Đoković je bio uspešniji (4:3), uključujući i u finalu Australijan Opena.

Međutim, Federer je jedan od retkih tenisera sa kojim ima negativan skor - 13:16. Poslednji put sastali su se u finalu Masters kupa u Londonu krajem 2012. i Nole je odneo pobedu.

(MONDO; foto: Beta/AP)
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak u Melburnu stigao rekord Marejevog trenera Ivana Lendla!

Izvor: Blic, 24.Jan.2013

Novak Đoković se fantastičnom partijom protiv Davida Ferera plasirao u finale Australijan opena. Trijumf u polufinalnom duelu sa četvrtim nosiocem bio mu je dvadeseti uzastopni na ovom turniru, čime je izjednačio rekord Ivana Lendla u Melburnu...Sadašnji trener Endija Mareja osvojio je Australijan...

Nastavak na Blic...

Erani i Vinči osvojile titulu u Melburnu, nedostaje im još Vimbldon

Izvor: Blic, 25.Jan.2013, 09:57

Italijanske teniserke Sara Erani i Roberta Vinči po prvi put u svojim karijerama uspele su da osvoje titulu u nadmetanju ženskih dublova na Australijan openu...Njih dve su u finalu u Melburnu opravdale ulogu favorita kao prvi nosioci, savladavši domaći tandem Ešli Berti - Kejsi Delakva sa 6:2, 3:6,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.