ALPSKO SKIJANJE: Zlato za Svindala

Izvor: Sportski Žurnal, 14.Feb.2011, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALPSKO SKIJANJE: Zlato za Svindala

Posle brojnih iznenađenja i prvenaca, kada je u pitanju osvajanje medalja, red je stigao i na jednu odbranu titule svetskog šampiona. Prvi takmičar, kome je pošlo za rukom da odbrani svetski tron je Norvežanin Aksel Lund Svindal, novi – stari planetarni šampion u super kombinaciji.
Ni ovoga puta, organizatori nisu imali sreće sa vremenskim prilikama, preciznije visokim tempereturama vazhuda, što ih je stavilo na muke kada su u pitanju pripreme staze za vožnju spusta, a posebno slaloma. Ipak uslovi na „Kandaharu“ i „Gudibergu“ omogućili su da se treća muška trka u Garmišu odveze u regularnim uslovima.
Posle loših ostvarenja u superveleslalomu i spustu, aktuelni svetski šampion u super kombinaciji, pitanje osvajanja zlata rešio je već posle prvog dela trke. Tačno 63 stotinke prednosti u odnosu na drugoplasiranog Švajcarca Betata Feuca i više od sekunde u odnosu na trećeplasiranog Krištofa Inerhofera, davali su mu dovoljno prostora da u slalom uđe opušteno.
Iako je visoka temperatura odradila svoje, omekšala podlogu, što je doprinelo da svaki skijaš napravi barem jednu rupu, Aksel Lund Svindal nije dozvolio iznenađenje. Odvezao je jednu od boljih slalomskih...

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.