AKN: Keita odveo Mali u polufinale

Izvor: Sportski Žurnal, 05.Feb.2012, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AKN: Keita odveo Mali u polufinale

Reprezentacija Malija plasirala se u polufinale afričkog Kupa nacija pošto je u Libervilu, u četvrtfinalu, savladala jednog od domaćina, selekciju Gabona boljim izvođenjem penala sa 5:4.

Susret je posle 90 minuta završen 1:1, a pošto i posle produžetaka nije bilo pogodaka, odluka je pala u penal–seriji. Strelci u regularnom delu meča bili su Erik Mulungui u 55. za Gabon i Šeik Tidijan Dijabate u 85. minutu za Mali.
Prilikom izvođenja penala odlučujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << pogodak za Mali postigao je prvotimac Barselone Sejdu Keita.
Polufinalni mečevi kontinentalnog šampionata proteći će tako bez organizatora takmičenja, pošto je u subotu Ekvatorijalna Gvineja poražena u duelu protiv Obale Slonovače (3:0).
Zambija je trijumfom nad Sudanom od 3:0, takođe, obezbedila plasman među četiri najbolja nacionalna tima u Africi.
U preostaloj četvrtfinalnoj utakmici od 20 sati igraju Gana i Tunis.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.