Košarkaši Barselone novi šampioni ACB lige

Izvor: Blic, 15.Jun.2011, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Košarkaši Barselone novi šampioni ACB lige

Košarkaši Barselone vratili su titulu prvaka Španije pošto su u trećoj utakmici finala plej-ofa, kao gosti, pobedili Basket Bilbao sa 64-55 i ukupnim rezultatom 3-0 stigli do svoje 16. titule.

Barselona se prošetala plejofom ne izgubivši ni jednu od osam utakmica što jasno svedoči o njenoj superiornosti. MVP finala bio je Huan Karlos Navaro koji je osvojio 6. titulu u dresu Barselone u devet finala.On je prvi igrač posle Sabonisa koji po drugi put osvaja titulu najboljeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << igrača finala.

Barselona je vodila tokom najvećeg dela meča, ali se borbeni tim iz Bilbaa, nošen podrškom oko 9.000 navijača, nije predavao.

Početkom poslednjeg dela igre čak je poveo (51-49) ali je Barselona uzvratila preko Navara i Lorbeka i ušla u poslednja tri minuta sa prednošču od četiri poena (59-55). Usledila je serija promašaja na obe strane a lošije je prošao domaći tim jer u poslednja tri minuta nije dao koš. Barselona je ponešto i pogodila, podigla prednost na 64-55 i na kraju slavila.

Nasjefikasniji je bio Huan Karlos Navaro sa 16 poena, Anderson je dao 10 a Viktor Sada je uz 6 poena imao i 7 skokova, 5 u napadu. Kosta Perović je za 10,5 minuta dao 2 poena i uhvatio jednu loptu. U timu Bilbaa Aleks Mumbru je dao 14 poena, Džekson i Ervel po 8.

Trijumfom košarkaša Barselone SD Barselona je završilo jednu od najuspešnijih sezona u istoriji jer su fudbaleri prvaci Španije i Evrope, isto kao i rukometaši.Hokejaši na koturaljkama takodje su prvaci Evrope dok ekipa u malom fudbalu igra finale plejofa.

Povezane vesti: Košarkaši Barselone na korak od titule Košarkaši Barselone poveli u finalu plej-ofa

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ACB: Barselona šampion bez poraza!

Izvor: Mondo, 15.Jun.2011

Bez ijednog poraza u plej-ofu, tokom kojeg je svakog protivnika pobeđivala sa sedam i više poena razlike, Barselona je stigla do 16. titule prvaka Španije. U finalu pregažen je Bilbao - 3:0. Kosti Peroviću titula, a MVP finala Huan Karlos Navaro.

Nastavak na Mondo...

Barselona počistila Bilbao

Izvor: S media, 15.Jun.2011

Košarkaši Barselone pobedili su Bilbao 64:55 u trećoj utakmici finalne serije plej-ofa španskog šampionata i tako osvojili titulu prvaka. ..Barsa titulu preuzima od Kaha Laborala, koji je prošle godine napravio ogromno iznenađenje i pobedio Katalonace 3:0, koliko je bilo i ove godine u finalnoj...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.