ABA liga ublažila kaznu crveno-belima

Izvor: RTS, 14.Jan.2020, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA liga ublažila kaznu crveno-belima

Košarkašima Crvene zvezde smanjena je kazna zbog izostanka sa utakmice protiv Budućnosti u Podgorici. Crveno-belima je smanjena novčana kazna, vraća se oduzeti bod, ali se još ne zna da li će se igrati nova utakmica u "Morači".
Žalbeno veće ABA lige, na osnovu disciplinskiog pravilnika, usvojilo je žalbu KK Crvena zvezda na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prvobitno izrečenu kaznu zbog izostanka sa utakmice protiv Budućnosti u Podgorici 4. januara 2020. godine, navodi se na sajtu regionalnog takmičenja.

Novom odlukom preinačuju se prethodno izrečene kazne pa se po tome Crvenoj zvezdi vraća oduzeti bod, ali se još ne zna da li će se ili ne igrati nova utakmica u "Morači".
Umesto prvo izrečene kazne od 20.000 evra KK Crvena zvezda moraće da plati novčanu kaznu od 15.000 evra.
Odlučeno je i da klub, za sada, ne mora da plati troškove organizacije utakmice, dolaska sudija i delegata. Ako bude odlučeno da se utakmica između Zvezde i Budućnosti ne odigra u novom terminu, onda će ovi troškovi morati da se naplate sa računa beogradskog kluba.
Derbi meč 13. kola rgionalne lige između Budućnosti i Crvene zvezde trebalo je da se odigra 30. decembra u Podgorici, ali su crveno-beli odlučili da ne otputuju u Crnu Goru iz bezbednosnih razloga.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABA liga vratila bod Zvezdi i umanjila novčanu kaznu

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jan.2020

Uprava ABA lige vratila je bod košarkašima Crvene zvezde i umanjila novčanu kaznu beogradskom klubu, koji nije došao u Podgoricu na utakmicu protiv Budućnosti u 13. kolu regionalnog takmičenja...Kako se navodi u današnjem saopštenju na sajtu ABA lige, Žalbena komisija sastavljena od predsednika...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Zvezda: Prva velika pobeda, borba se nastavlja

Izvor: B92, 14.Jan.2020

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se povodom odluke ABA lige da mu se vrati oduzeti bod i umanji novčana kazna...Žalbeno veće ABA lige sa 20.000 smanjilo JE kaznu na 15.001 evro, ali i, pored vraćenog boda, preinačilo odluku disciplinskog sudije da snosi troškove utakmice koja je trebalo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.