ABA liga kaznila Zorana Savića

Izvor: B92, 22.Maj.2023, 16:37

ABA liga kaznila Zorana Savića

Regionalna ABA liga suspendovala je sportskog direktora Zorana Savića.

On je dobio jednu utakmicu zabrane prisustva dvorani, kao i 1.500 evra kazne zbog verbalnog napada na sudije u drugom meču četvrtfinalne serije između Studentskog centra i Partizana.

Savić neće moći da prisustvuje majstorici u Beogradu, koja je na programu u ponedeljak od 20.00 časova.

"Zoran Savić je kao direktor KK Partizan napao i verbalno vređao sudiju Dragana Porobića, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odnosno neprimereno se ponašao, čime je načinjen prekršaj iz člana 26.2. te mu se temeljom članka 27.2b) DPABA istog propisa zabranjuje pristup dvoranama na razdoblju od jedne utakmice i to utakmice Partizana i SC Derbija, koja će se odigrati 22. maja odnosno prve sledeće utakmice koja se bude odigrala između KK Partizan i KK SC Derbi", piše u saopštenju.

Podneto je i obrazloženje odluke, u kom se navodi da je sudija Dragan Porobić bio vređan.

"Delegat Milorad Pantović utakmice broj 187, 2. kola četvrtfinalne utakmice ABA lige odigrane dana 18.5. 2023. godine u Podgorici između KK SC Derbi i KK Partizan navodi kako su po završetku utakmice na drugoj strani zapisnika prijavili ponašanje sportskog direktora Zorana Savića koji je u hodniku napao sudije i verbalno ih vređao".

Savić ima rok od 21 dana da plati novčanu kaznu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.