ABA: Metalac odličan, Zvezda 11-0

Izvor: B92, 08.Dec.2014, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Metalac odličan, Zvezda 11-0

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Metalac u Valjevu sa 82:74, u poslednjoj utakmici 11. kola ABA lige.

Ekipa Dejana Radonjića je tako zadržala maksimalan učinak u regionalnoj ligi, dok je Metalac pretrpeo sedmi poraz u sezoni.

Zvezda je u Valjevo stigla samo dva dana nakon velike pobede u Valensiji kojom je obezbeđen plasman u Top16 fazu Evrolige, pa je pad u igri bio i očekivan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Crveno-beli odlično su počeli, imali su već u prvoj deonici 11 poena viška, ali se raspucani Metalac brzo vratio. Ekipa Vladimira Đokića je u trećoj deonici imala i 10 poena viška (60:50), ali Zvezda se u poslednjih 15-ak minuta uozbiljila i na kraju je ostvarila još jedan ABA trijumf.

Boban Marjanović je za 18 minuta imao 18 poena i 8 skokova, a meč je odlučio Markus Vilijams koji se razigrao u poslednjoj deonici, a na kraju je imao 13 poena, 3 skoka i 3 asistencije. Po 11 poena ubacili su Kalinić i Dženkins, a 10 je dodao Majk Cirbes. Kod domaćina, Todorović je bio sjajan sa 17 poena (4-5 za tri), ajstorović je imao 16 poena i 3 skoka, a Jevtović je dodao 10 poena i 4 skoka.

U narednom kolu Zvezda dočekuje Igokeu, dok Metalac gostuje Mega Leksu.

Tok meča:

Radonjić je meč u Valjevu počeo u standardnoj postavi Vilijams, Lazić, Dangubić, Mitrović, Marjanović, dok su na drugoj strani igrali Malešević, Bakić, Majstorović, Jevtović i Dunđerski.

Zvezda je meč otvorila poenima Mitrovića, Lazića i Dangubića, a kada se priključio i Boban Marjanović sa četiri vezana poena trener domaćina Vladimir Đokić zatražio je tajm-aut (11:4 u 4. minutu).

Marjanović je bio dominantan u napadu u prvoj deonici, ali je u odbrani imao problema sa Majstorovićem koji je ubacio dve trojke.

Dobra vest po crveno-bele je bio povretak Stefana Jovića koji se nakon povrede skočnog zgloba vratio sredinom prve deonice. U dva navrata su crveno-beli imali devet poena prednosti u prvoj četvrtini, ali se borbeni domaćin vratio i posle 10 minuta bilo je samo +2 za Zvezdu (22:20).

Početkom druge deonice ponovo je profunkcionisala Zvezdina odbrana, ali napad crveno-belih nije bio na nivou nekih prethodnih mečeva.

Metalac je skupljao u reketu, Zvezda nije pogađala za tri, pa je rezultat bio otvoren u većem delu drugog perioda. Majstorović se u potpunosti razigrao protiv bivšeg kluba, ubacivao je trojke kao od šale, baš kao i ceo tim Metalca koji je u prvih 20 minuta imao 8-14 za tri poena.

Upravo je nakon serije od tri ubačene trojke Metalac i prvi put poveo u 20. minutu (42:39), a na poluvremenu je bilo +2 za domaćina (42:40).

Ništa se nije promenilo ni početkom drugog poluvremena. Visoki igrači Metalca koristili su otvoreni prostor u šutu sa distance i pogađali su, pa je tim iz Valjeva u 25. minutu imao i +7 (52:45).

Nastavio je domaćin sa odličnim šutem za tri poena, koristio je slabo izdanje umornog rivala i u 27. minutu je stigao i do dvocifrene prednosti – 60:50.

Ipak, u poslednja dva minuta Zvezda je napravila seriju 10-2 i vratila se u meč (62:60).

Markus Vilijams preuzeo je u poslednjoj deonici dirigentsku palicu, ubacio je brzo dve trojke i vratio prednost gostima iz Beograda.

Domaćinu je stao šut sa distance, srpljali su u poslednjih pet minuta u pokušaju da što pre stignu prednost Zvezde, pa je prvoplasirani tim na tabeli na kraju bez problema stigao do 11. pobede u sezoni.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zvezda prevazišla umor i trojke Metalca za 11-0 u ABA ligi!

Izvor: Blic, 08.Dec.2014

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Metalac sa 82:74 (22:20, 18:22, 20:20, 22:12) u poslednjem meču 11. kola ABA lige, posle preokreta u poslednjoj četvrtini kada je Vilijams prelomio sa tri uzastopne trojke...Domaćini su pokušali da iskoriste umor Zvezde, koja je u subotu uveče doputovala iz...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.