Izvor: RTS, 12.Jun.2023, 19:26

Успешна провера кошаркашица Србије пред одлазак на Европско првенство

Kошаркашице Србије победиле су у Београду селекцију Kине са 86:55 (24:11, 23:15, 19:17, 20:12), у последњем припремном мечу пред одлазак на Европско првенство.
Женска кошаркашка репрезентација Србије савладала је Кину 86:55 у последњој провери пред одлазак на >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Европско првенство, које у четвртак почиње у Љубљани.
Србија је убедљиво тријумфовала против Кинескиња - предност кошаркашица Марине Маљковић стечена је још у првој деоници, да би се разлика до краја меча само увећавала.
Најефикасније у селекцији Србије биле су Ивон Андерсон и Јована Ногић са по 16 поена, док је Маша Јанковић убацила 12.
На другој страни код Kине Јанг Шују је постигла 16, а Ванг Сију 13 поена.
"Већим делом утакмице против Kине одрадиле смо ствари које смо замислили. Опет, треба рећи да Kина је сада играла без бар пет најбољих кошаркашица. Неке су у ВНБА, неке нису ту на овој њиховој турнеји по Европи. Али хајде да кажем, овом последњом пробом сам задовољна", истакла је селекторка Србије Марина Маљковић након меча.
Србија, која брани трофеј освојен пре две године у Валенсији, налази се у Групи Д Европског првенства у Љубљани, где ће играти са Турском, Словачком и Мађарском.
Први меч на програму је у четвртак када ће од 15 часова српске кошаркашице играти против Турске.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.