Izvor: RTS, 27.Feb.2024, 13:24

Шведски фудбалер Олсон на респиратору због акутног обољења мозга

Фудбалер Митјиланда Швеђанин Кристофер Олсон примљен је у болницу због акутног обољења мозга, пошто је изненада изгубио свест у својој кући, саопштио је данас дански клуб, преноси АП.
У саопштењу се наводи да се Олсон налази на респиратору у Универзитетској >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << болници у Архусу, а тим водећих медицинских стручњака ради на постављању дијагнозе и започињању правилног лечења. Митјиланд је навео да је шведски фудбалер изгубио свест пре недељу дана када је пребачен у болницу.
"Олсон наизглед има акутно обољење мозга, које није узроковано самоповређивањем било које врсте, нити је узрок спољашњи фактор", саопштено је из данског клуба.
АП истиче да је Митјиланд био принуђен да објави информације о Олсону због све већих гласина у вези са његовим одсуством из екипе.
"Сви у Митјиланду су погођени Кристоферовом изненадном болешћу. Пружамо пуну подршку Кристоферу и његовој породици", наводи се у саопштењу данског клуба.
Олсон (28) је за репрезентацију Шведске одиграо 47 утакмица. Он је последњи пут за национални тим наступио у новембру прошле године против Естоније. Олсон је поникао у Норчепингу, а од 2011. до 2014. је био члан Арсенала.
Потом је играо за Митјиланд, АИК, Краснодар и Андерлехт. Он се у Митјиланд вратио 2022. године.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.