Predsednik slavi Svetog Nikolu u Briselu (FOTO)

Izvor: Mondo, 19.Dec.2018, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik slavi Svetog Nikolu u Briselu (FOTO)

Prošle godine u Moskvi, danas u Briselu-predsednik Aleksandar Vučić obeležio je svoju krsnu slavu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji danas boravi u Briselu, u pravoslavnoj crkvi u tom gradu je obeležio krsnu slavu Sveti Nikola.

On je u crkvi, parohija svetog Save, upalio sveću zajedno sa svešetnikom, ocem Jakovom.

Pogledajte fotografije:

Vučić danas učestvuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na zajedničkom ručku zapadnoblakanskih lidera koji organizuje šefica diplomatije EU Federika Mogerini.

On se, zajedno sa premijerkom Anom Brnabić, sastao sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom.

NASTAVAK DIJALOGA KAD PRIŠTINA POVUČE MERE

Vučić je sa Donaldom Tuskom razgovarao o situaciji u regionu, protivpravnim merama Prištine i evropskim integracijama Srbije, saopštila je služba za saradnju sa medijima presednika.

On je istakao da Srbija čvrsto podržava dijalog o normalizaciji odnosa sa Prištinom i smatra da su razgovori jedini način rešavanja otvorenih pitanja i očuvanja regionalne stabilnosti.

Vučić je međutim naveo da dalje razgovore onemogućavaju odluke Prištine o povećanju taksi za 100 odsto suprotno sporazumu CEFTA, pokušaj otimanja elektroenergetskog sistema i usvajanje zakona kojima se omogućava transformacija Kosovskih bezbednosnih snaga u Vojsku Kosova protivno Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN, Briselskom sporazumu, stavu srpske zajednice, ali i pravnim propisima na Kosovu.

Tramp pisao Tačiju: Da dođete Vi i Vučić... (FOTO)

"Srbija je posvećena unapređenju regionalne saradnje i opredeljena da doprinosi tom cilju. Preduslov za uspešno ostvarivanje i unapređivanje regionalne saradnje je strogo poštovanje zaključenih sporazuma i dogovorenih okvira saradnje od strane svih učesnica u regionu. Jedini način da se stvore uslovi u kojima bi dalji nastavak razgovora bio moguć, jeste da Priština povuče protivpravne i krajnje nerazumne odluke", istakao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Slava Sveti Nikola

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Predsednik čestitao slavu građanima, pite za kolege iz regiona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2018

Predsednik Aleksandar Vučić danas je, iz Brisela, čestitao Svetog Nikolu svim Srbima koji slave tu slavu...Vučić, koji takođe slavi Svetog Nikolu, boravi danas u Briselu, a pre razgovora koje je imao u sedištu Evropske komisije, obeležio je svoju krsnu slavu u pravoslavnoj crkvi u tom gradu i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.