Obnova hrama Svetog Nikole u Duvnu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2018, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obnova hrama Svetog Nikole u Duvnu

U organizaciji Udruženja građana "Srbi Duvna" iz Beograda u saradnji s Duvanjskom parohijom Srpske pravoslavne crkve, počeli su radovi na rekonstrukciji hrama Svetog Nikole u Tomislavgradu.

Predsednik Skupštine Udruženja "Srbi Duvna" Milan Karan rekao je da će rekonstrukcijom biti obuhvaćeno saniranje krova i fasade na crkvi, što su preporučili inženjeri Dragomir Brnjoš i Čedomir Mavrak iz Mostara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Prema nalazu inženjera, crkva je u izuzetno lošem stanju i postoji mogućnost urušavanja tavanice i zidova, zbog čega bi naknadno saniranje eventualne štete bilo znatno skuplje i teže.

Karan navodi kako je rekonstrukcija krova i fasade neminovna, ako se želi sačuvati ovaj značajni verski objekat koji je svedok življenja Srba i pravoslavlja na prostoru Tomislavgrada, a koji su se zbog rata rasuli po celom svetu, prenosi portal Vijesti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.