Milanski edikt u Artemijevim „katakombama“

Izvor: Danas, 04.Jun.2013, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanski edikt u Artemijevim „katakombama“

Dan pre nego što je u Nišu, u ponedeljak na praznik svetog cara Konstantina i carice Jelena u SPC održana centralna proslava 1.700 godišnjice Milanskog edikta, ovaj jubilej obeležen je i u Eparhiji raško-prizrenskoj „u egzilu“. Molitveni crkvenonarodni sabor održan je u nedelju u nekadašnjem etno-selu Loznica kod Čačka, sada manastiru svetog Nikole. To je jedna od dvadesetak „katakombi“ ove eparhije, na čijem je čelu raščinjeni episkop raško-prizrenski Artemije (Radosavljević), koji saborske odluke o svom raščinjenju ne priznaje kao nekanonske.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Školski časopis "Milanski edikt"

Izvor: RTS, 05.Jun.2013, 13:48

U pripremi časopisa "Milanski edikt" učenicima vlasotinačke Osnovne škole "8. oktobar" pomogli profesori srpskog jezika, istorije i veronauke. ..Mnogo pročitanih knjiga, pregledanih sajtova i konsultacija o istorijskim izvorima prethodilo je pripremi časopisa "Milanski edikt" koji je objavljen...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.