Humanitarni božićni koncert u Kruševcu

Izvor: RTS, 08.Jan.2018, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarni božićni koncert u Kruševcu

U Kruševcu se nastavlja tradicija dobrotvornih i humanitarnih božićnih koncerata u organizaciji Eparhije. Dobrovoljni prilog od ovogodišnjeg koncerta u Narodnom muzeju namenjen je završetku crkve Svetog Nikole i Apostola Pavla u jednom od većih kruševačih naselja.
Ovaj Božić Đurđica Gojković, studentkinja treće godine solo pevanja na Konzervatorijumu "Rihard Vagner" u Beču, pamtiće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << po jednom od svojih prvih koncerata. 
 
"Ovo mi je bilo bitno jer je ovo prvi put da nastupam u Kruševcu u svom rodnom gradu pred ljudima koje najviše volim", kaže Đurđica. "I dalje sam pod utiscima. Biće to meni jasnije već sutra." 
Kao gosti nastupili su Jana Momirović, koleginica sa klase i članovi hora "Sveti knez Lazar"  u kome je Đurđica dugo pevala i proputovala veći deo Evrope.
"Najlepša uspomena nam je bila u Belorusiji kad smo svi zajedno pevali", kaže Ružica Veškovac, dirigentkinja hora "Sveti knez Lazar". "Tu je još mnogo iz generacije bilo, bila je i Sanja Vučić i još mnogo dece. I to nam je ostala baš lepa uspomena kad smo tamo osvojili prvu  nagradu. Nisam ni sanjala da će deca tako lepo da se bave muzikom. Eto meni je puno srce." 
"Nastavljamo tradiciju Božjih koncerata božićne proslave i želimo da ovaj mesec koji je sav u praznicima bude odličan temelj  za ovu nastupajuću 2018. godinu Gospodnju, ističe  Dragi Veškovac, sekretar Eparhije kruševačke. 
Prilog od oko 10.000 dinara sa koncerta je još jedan doprinos za završetak crkve "Svetog Nikole i Apostola Pavla". Do sada je zahvaljujući donacijama grđana i Kruševljanja u rasejanju sakupljeno i u nju uloženo više od 100.000 evra.



Pogledaj vesti o: Slava Sveti Nikola,   Kruševac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.