Škoda Fabia: Otkrivene skice nove generacije

Izvor: B92, 25.Apr.2021, 14:21

Škoda Fabia: Otkrivene skice nove generacije

Škoda ne odustaje od Fabije, potražnja je i dalje velika.

U Škodi vrlo dobro znaju da deo njihovih kupaca priznaje samo klasičnu formu automobila, ali i da postoji niz flotnih kupaca kojima je prvi izbor gradskog prevoznog sredstva upravo Fabia.

Zato se nova generacija razvija sa posebnom pažnjom.

Škoda je otkrila nove skice koje potvrđuju isti dizajnerski smer, odnosno evoluciju postojećeg dizajnerskog izraza. Jednostavniji i čistiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izgled je danas u trendu, a u VW grupi to vrlo dobro znaju da primene.

Češki detalj, tvrde u Škodi, vidi se na bokovima gde linije inspiraciju nalaze u češkoj zastavi, odnosno rasporedu dva pravougaonika i jednog trougla.

Ono što je svakako sigurno i vidljivo su tanja prednja svetla sa LED tehnologijom, kao i veća prednja maska. Pozadi su takođe nova svetla, a na krovu je integrisan spojler. U kabini je novi infotejment, standardni sa 6.8-inčnim ekranom, kao i 10.2-inčni digitalni kokpit.

Ponuda motora je poznata i koriste ih bratski Polo i Ibiza a kod Fabie kreće od 1.0 benzinca sa 65 i 80 KS, a zatim dolaze turbo verzije sa 95 i 110 KS.

Na mestu top varijante očekujemo 1.5 TSI sa 150 KS. Sa tehnološke strane, DSG menjač, kao i Travel Assist sistem autonomne vožnje biće ponuđeni i na Fabiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Skoda

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.