Prvi Škodin električni SUV stiže 2020.

Izvor: B92, 04.Okt.2018, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi Škodin električni SUV stiže 2020.

Češki proizvođač Škoda najavio je lansiranje svog prvog potpuno električnog automobila u dve različite karoserije 2020. godine.

Prva električna Škoda biće model zasnovan na Vision E konceptu, a biće baziran na Volkswagenovoj novoj MEB platformi.

Škoda planira da ponudi dve varijante – praktičnu i stilski orijentisanu, a prva koja stigne biće probližne veličine kao Kodiaq, sa svim prednostima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje donosi električni pogon.

Češki proizvođač bi sledeće godine mogao da predstavi dva različita koncepta, kao uvod u produkcijski model koji će biti otkriven u prvoj polovini 2020.

To je strategija koju primenjuje i VW sa svojom električnom I.D. porodicom, gde dizajnerski fokusirani model prethodi tradicionalnoj varijanti.

Takođe, iz Škode su potvrdili da će njihov prvi model baziran na MEB platformi biti veći od automobila koje najavljuju VW i SEAT, a za koje se očekuje da će biti porodični hečbeci sa petoro vrata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.