Premijera: Škoda Kodiaq (redizajn) FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 13.Apr.2021, 14:19

Premijera: Škoda Kodiaq (redizajn) FOTO/VIDEO

Škoda je objavila fotografije i tehničke detalje restilizovanog SUV modela Kodiaq.

Prošlo je više od četiri godine otkako je lansiran najveći Škodin SUV, pa je bilo krajne vreme da češki proizvođač osveži ovaj model kako ne bi zaostajao za konkurencijom do pojave naslednika.

Kodiaq je pretrpeo manje stilske promene na spoljašnjosti i u putničkoj kabini, u skladu sa dizajnom najnovije generacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Škodinih vozila.

Osim toga, unapređena je i motorizacija najsnažnije RS verzije.

Restilizovani su branici, prednja maska i farovi, koji su nešto tanji nego ranije, a kupcima su sada na raspolaganju i LED Matrix prednja svetla.

Promenjena je i pozicija maglenki, dok su pozadi uočljiva nova stop svetla i difizor.

Po ugledu na ostale nove Škode, ime brenda je ispisano između zadnjih svetlosnih grupa, na sredini vrata prtljažnika, a ponuda alu felni uključuje točkove prečnika do 20 inča.

Promene u unutrašnjosti su takođe diskretne. Ekran multimedijalnog sistema i dalje je uklopljen u centralnu konzolu, i ne štriči poput tableta kao na nekim drugim savremenim modelima.

Standardno se isporučuje displej dijagonale 8 inča, a dostupan je i opcioni 9,2-inčni ekran.

Kao opcija se može dobiti i digitalna instrument tabla promera 10,25 inča.

Nov je i dizajn volana - u standardnim paketima je dvokraki, dok je trokraki upravljač rezervisan za SportLine i RS verzije.

Iz Škode navode da je napređeno i ambijentalno osvetljenje, a na raspolaganju su i novi dezeni presvlaka kao i novi ukrasni detalji u enterijeru.

Sedišta su opremljena funkcijama hlađenja, grejanja i masaže, a kao i do sada kupci mogu da izaberu konfiguraciju sa tri reda sedišta, za sedam osoba.

Bazični model pokreće 1.5-litarski TSI turbo-benzinac od 150 KS (110 KW), u kombinaciji sa 6-brzinskim manuelnim menjačem i pogonom na prednje točkove.

Na raspolaganju je i 2.0 TSI sa 190 "konja" (140 kW), a od dizelaša tu je 2.0 TDI u verzijama sa 150 KS (110 kW) i 200 KS (147 kW).

Svi motori, osim 1.5 TSI, standardno su upareni sa 7-stepenim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom.

TDI verzija sa 150 KS može se dobiti u varijanti sa prednjim ili pogonom na sva 4 točka, a snažniji benzinac i dizelaš ekskluzivno stižu sa pogonom na sve točkove.

U vrhu ponude je i dalje Kodiaq RS, koji sada za pogon koristi 2.0 TSI sa 245 KS (180 kW), za razliku od prethodnika koji je imao bi-turbo dizel motor.

Škoda će narudžbine za resitilizovani Kodiaq početi da prima u narednim mesecima, a u prodajne salone novi SUV stiže na leto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Obnovljeni Škoda Kodiaq

Izvor: AutoBlog, 13.Apr.2021

Kako bi se izbegla "kriza srednjih godina", Škoda je zategnula bore svog SUV-a Kodiaq. Kodiaq se pojavio 2016. godine u više od 60 zemalja, a do danas je proizveden u više od 600.000 primeraka uključujući model sportskog izgleda Kodiaq GT koji je dostupan ekskluzivno u Kini. SUV se prodaje u...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.