Euro NCAP: Pet zvezdica za Škoda Fabiu

Izvor: Nacionalna klasa, 09.Nov.2014, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Euro NCAP: Pet zvezdica za Škoda Fabiu

Maksimalnu ocenu na testu bezbednosti koju sprovodi Euro NCAP dobila je nova Škoda Fabia. Rigorozniji testovi od 2014. zahtevaju daleko sofisticiranije elektronske sigurnosne sisteme u osnovnoj opremi što je Škoda sa novom generacijom modela Fabia i ponudila tržištu.

Bezbednost odraslih putnika je na visokom nivou, sa posebno dobrom zaštitom vratnog predela prilikom udarca od pozadi. Bezbednost putnika je ocenjena >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << sa 81%. Bezbednost dece i beba putnika je takođe ocenjena sa 81%.

Bezbednost pešaka je ocenjena sa 69%, gde je najlošija zaštita kukova odraslih pešaka ukoliko do kontakta dođe sa bokom prednjeg dela vozila.

Prisustvo sigurnosnih sistema i njihova efikasnost ocenjena je sa 69%.

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.