Žestoki okršaji džihadista i Kurda, protesti u Turskoj!

Izvor: BKTV News, 07.Okt.2014, 13:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žestoki okršaji džihadista i Kurda, protesti u Turskoj!

Oružani sukob između džihadista Islamske države i kurdskih boraca u strateškom iračkom gradu Kobaneu proširio se na nova područja prema jugu i zapadu, saopštila je danas sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava. U Turskoj su zbog napredovanja džihadista danas održani protesti.

Međunarodne snage predvođene SAD tokom noći su izvele vazdušne udare na položaje džihadista na istočnoj strani grada Kobane, navela je Opservatorija, prenela je agencija AFP. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<
Džihadisti su u ponedeljak uveče zauzeli tri okruga u Kobaneu, gradu na granici s Turskom. Više od 2.000 sirijskih Kurda, među njima žene i deca, evakuisano je iz Kobanea, dok borci Islamske države napreduju ka centru.
Sirijski Kurdi više od tri sedmice vode žestoke okršaje sa džihadistima Islamske države, koja drži pod kontrolom velike delove Sirije i Iraka.
Džihadisti Islamske države su istakli i svoju zastavu na jednoj zgradi u istočnom delu Kobanea.
U Istanbulu i još najmanje šest gradova Turske došlo je do sukoba policije i demonstranata, koji su protestovali zbog napredovanja džihadista Islamske države i zauzimanja delova Kobanea.
Demonstranti su tokom prethodne noći podigli barikade u nekoliko istanbulskih četvrti i bacali su kamenice i dimne bombe na policiju, čiji je jedan pripadnik povređen, prenela je agencija AP.
Američka Centralna komanda u međuvremenu je saopštila da su SAD i njeni saveznici izveli najmanje 341 vazdušni udar po položajima ekstremista u Iraku i Siriji od 9. avgusta, a od polovine juna na misiju je Pentagon potrošio 1,1 milijardu dolara.
 
Izvor: tanjug.rs
The post Žestoki okršaji džihadista i Kurda, protesti u Turskoj! appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Više od 400 žrtava sukoba u Kobaneu

Izvor: Blic, 07.Okt.2014

Više od 400 ljudi ubijeno je tokom tronedeljnih sukoba džihadista Islamske države sa kurdskim borcima u sirijskom gradu Kobane, nedaleko od granice sa Turskom, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava...Kako je navela nevladina organizacija sa sedištem u Velikoj Britaniji, pored...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.