Zaharova Trampu: Odlična ideja, da počnemo s vašim oružjem

Izvor: B92, 11.Apr.2018, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova Trampu: Odlična ideja, da počnemo s vašim oružjem

Američke pametne rakete o kojima priča predsednik SAD Donald Tramp mogu da unište sve dokaze o upotrebi hemijskog oružja u Siriji, kaže Marija Zaharova.

“Pametne rakete bi trebalo da lete ka teroristima, ne legitimno izabranoj vladi koja se godinama bori protiv međunarodnog terorizma na svojoj teritoriji“, ističe portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova.

Zaharova je time odgovorila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << američkom predsedniku Donaldu Trampu koji je poručio Rusiji da se “spremi za nove, lepe i pametne rakete u Siriji”.

Na Trampov drugi tvit reagovala je Zaharova, istakavši da je obustavljanje trke u naoružavanju “odlična ideja“.

“Postoji predlog da se počne sa uništavanjem hemijskog oružja. Američkog“, napisala je Zaharova.

Podsetimo, odnos između Rusije i SAD zaoštrio se, možda i najviše do sada, nakon navoda o hemijskom napadau u sirijskom gradu Dumi, za koji je optužen režim Bašara el Asada, koji podržava Rusija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.