Zaharova: Rakete bi mogle da unište dokaze o napadu u Siriji

Izvor: RTS, 11.Apr.2018, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Rakete bi mogle da unište dokaze o napadu u Siriji

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je da bi "hipotetički raketni napad" SAD na Siriju mogao da uništi dokaze u vezi sa navodnom upotrebom hemijskog oružja u istočnoj Guti.
"Da li su inspektori Organizacije za zabranu hemijskog oružja upozoreni da će pametne rakete eliminisati sve dokaze u vezi sa navodnom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << upotrebom hemijskog oružja na terenu ili je stvarna svrha da se odmah eliminišu tragovi provokacije tako što će se koristiti pametne rakete da se stvori situacija gde međunarodni inspektori neće imati dokaze koje bi tražili?", upitala je Marija Zaharova na svom nalogu na Fejsbuku, navodi Tas.

Dodala je da bi "pametne rakete" SAD trebalo da imaju kao metu teroriste, a ne sirijsku vladu, koja se godinama bori protiv terorista na svojoj teritoriji, prenosi Rojters.
Američki predsednik Donald Tramp prethodno je upozorio Rusiju da se spremi jer će, kako je rekao, rakete leteti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.