ŽESTOKE BORBE U TOKU: Kurdi PRED TOTALNIM KOLAPSOM, KRVAVI EUFRAT postao KLANICA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2018, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽESTOKE BORBE U TOKU: Kurdi PRED TOTALNIM KOLAPSOM, KRVAVI EUFRAT postao KLANICA (VIDEO)

Militanti Islamske države u dolini Eufrata su pokrenuli velike napade na kurdske Sirijske demokratske snage, a glavni pravac napada je između Al-Suse i Hadžina – objavilo je glasilo terorista Amak, a prenosi South Front.

Prema informacijama koje prenosi Amak, a koje treba uzeti sa rezervom, islamisti su ubili 32 borca SDF-a, dok su uspeli da zarobe veliki broj boraca SDF-a. U ruke su im pali i oklopljeni Hamvi i veliki broj municije.

Sirijski mediji su javili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je u ruke islamistima pao grad Al-Bahra, a prema nekim izvorima stigli su i do Garanidža.

Syria: footage from the Hajin pocket in SE DeirEzZor where the SDF continue to fight against Daesh pic.twitter.com/NPiNH0Nd89

— Lucifuge Rofocale (@rofoca_lucifuge) November 20, 2018

Pre nekoliko dana se pojavila informacija da su kurdske snage odbile 3 jaka napada Islamske države u dolini Eufrata, međutim sada se zna da su ti izveštaji bili lažni.

I pored svesrdne podrške SAD, kurdski borci nisu uspeli ni da naprave pomak u ofanzivi, ni da se odbrane od napada terorista.

Short clip filmed by #SDF fighters in #DeirEzZor #Syria showing #US A10 warthog diving to attack #ISIS positions in #Hajin #YPG #YPJ #TwitterKurds pic.twitter.com/N0oj6VFTEF

— International Volunteers Report (@VolunteerReport) November 25, 2018

Sve vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.