Izvor: Blic, 06.Avg.2016, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 700 boraca stradalo u sukobima na severu Sirije

Više od 700 boraca sirijskih i pobunjeničkih snaga poginulo je za nedelju dana u borbama za Alep u istoimenoj provinciji na severu Sirije, saopštila je večeras sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava i dodala da je samo za jedan i to danas stradalo 200 boraca.

- Više od 700 boraca iz redova režimskih i drugih snaga, pobunjenika i džihadista, stradalo je u Alepu od prošle nedelje do danas. Većina poginulih su pobunjenici koji su stradali u vazdušnim napadima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << - izjavio je direktor opservatorije Rami Abdel Rahman.

Prema njegovim rečima, u žestokim sukobima danas je poginulo najmanje 200 boraca.

Sirijska opoziciona koalicija saopštila je ranije danas da su pobunjenici razbili opsadu sirijskih snaga u Alepu.

Pročitajte još:

Pobunjenici su 31. jula uz pomoć džihadista iz grupe Fateh al Šam pokrenuli kontra-ofanzivu na jugu Alepa da bi razbili opsadu sirijskih snaga u tom gradu koja traje od 17. jula.

Grad Alep u istoimenoj provinciji i drugi grad po veličini u Sriji, podeljen je od 2012. godine na četvrti pod kontrolom pobunjenika i sirijskih snaga.

Više od 280.000 ljudi poginulo je u petogodišnjem građanskom ratu u Siriji.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.