Vazdušni napadi na ekstremiste u Siriji

Izvor: RTS, 19.Avg.2014, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vazdušni napadi na ekstremiste u Siriji

U današnjim udarima vazduhoplovnih snaga Sirije na položaje ekstremista u severnoj provinciji Raka, ubijen je najmanje 31 pripadnik Islamske države, saopštila je sirijska Opservatorija za zaštitu ljudskih prava.

Režim je izveo 13 napada na grad Raku i 11 na Tabku u provinciji Raka. Desetine ekstremista je ranjeno, prenosiTanjug.

Predsednik ove grupe, sa sedištem u Britaniji, Rami Abdel Rahman >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je izjavio da su ovo najintenzivniji udari sirijskih snaga na položaje Islamske države.

Islamska država od februara pod kontrolom drži veći deo provincije Raka, pošto je porazila druge pobunjeničke grupe koje su se borile protiv režima predsednika Bašara Asada, podsetila je agencija AFP.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.