VIDEO: Raketni napad sirijskih terorista na Asadove snage

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jan.2017, 09:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Raketni napad sirijskih terorista na Asadove snage

Sirijski teroristi su ispalili nekoliko raketa iz višecevnog bacača raketa tipa "Grad" prema obližnjim uporištima Vojske Sirije, javljaju svetske agencije.

Posle navoda o vazdušnim udarima izvedenim na više sela u dolini Al Gab, severozapadno od Hame, sirijski teroristi iz grupe Sukur al Šam saopštili su da su raketirali trupe sirijskog predsednika Bašara al Asada.

Oni su objavljenom videu rekli da su ispalili "Grad" rakete kao odgovor na ono što nazivaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << "višestrukim kršenjem prekida vatre u Siriji", sporazumu koji je stupio širom zemlje na snagu 29. decembra.

Uprkos sporazumu, zabeleženo je više slučajeva borbi u pokrajinama Idlib, Homs, Hama i Damask, zbog prisustva grupe Džabhat Fateh al Šam, bivšeg Fronta al Nusra.

Ta grupa nije obuhvaćena skorašnjim sporazumom o prekidu vatre, a njeni borci se nalaze u više delova Sirije, pre svega u Vadi Baradu.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Video: Assadova avijacija upotrebljava napalm-bombe

Izvor: SandzakPress.net, 06.Jan.2017

Šam – Vojska sirijskog režima napada pobunjenička uporišta u okolini Damaska i južnom dijelu oblasti Halep. Privremena sirijska vlada potvrdila je da sirijski režim i njegovi saveznici upotrebljavaju napalm i hlor u napadima na Wadi Baradu, u blizini Damaska. Snage režima nastavile su ofanzivu...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.