Izvor: Blic, 19.Okt.2016, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UN: Primirje u Alepu nedovoljno za dopremu pomoći

Ujedinjene nacije (UN) ocenile su danas da je osmočasovno primirje predviđeno za sutra u sirijskog gradu Alepu nedovoljno za dopremanje pomoći civilima i zatražile bezbednosne garancije od svih strana u sirijskom konfliktu.

- Neophnodne su nam garancije svih strana pre nego što preduzme konkretne mere - izjavio je zvaničnik UN Jens Lerke i dodao da je primirje najavila samo ruska strana dok sirijske vlasti nisu ništa saopštile.

Lerke je ponovio da je humanitarnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ekipama potrebno najmanje 48 sati da dopreme pomoć u Alep.

Pored dostave hrane i lekova, UN planiraju da evakuišu povredjene i bolesne gradjane. U Alepu se nalazi oko 250.000 civila.

Rusija je saopštila da su ruska i sirijska vojska obustavile u utorak, 18. oktobra vazdušne napade u Alepu, na severu Sirije zbog pripreme za osmočasovnu "humanitarnu pauzu" u četvrtak, 20. oktobra, kako bi omogućili civilima da bezbedno napuste tu oblast.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.