U sukobima u Siriji ubijene 62 osobe

Izvor: Vesti-online.com, 04.Maj.2014, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sukobima u Siriji ubijene 62 osobe

U oštrim borbama između rivalskih islamističkih pobunjeničkih grupa u istočnoj Siriji poginulo je 62 ljudi, saopštili su aktivisti Sirijske opservatorije za ljudska prava, čije je sedište u Velikoj Britaniji.

U sukobima pobunjenika u Siriji veliki broj nastradalih (Foto: Arhiva)

 

Iz te organizacije u nedelju je saopšteno da se borbe među pobunjeničkim grupama vode u okolini tri sela u naftom bogatoj provinciji Deir el Zur, u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << granice sa Irakom.

 

U tim borbama do sada je poginulo 62 pobunjenika, a borbe između pobunjeničkih grupa naterale su stotine civila da napuste svoje domove, naveli su iz Opservatorije.

Borbe se vode između pripadnika grupe Islamska država Iraka i Levanta, nastale izdvajanjem iz terorističke mreže Al Kaida, i pripadnika grupe Nusra front, koja je povezana sa Al Kaidom.

 

Te dve grupe mesecima se bore za kontrolu nad teritorijom koju su prethodno zajednički preoteli od snaga lojanih sirijskom predsedniku Bašaru El Asadu.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Preko 60 mrtvih u sukobima u Siriji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Maj.2014

U oštrim borbama između rivalskih islamističkih pobunjeničkih grupa u istočnoj Siriji poginulo je 62 ljudi, saopštili su aktivisti Sirijske opservatorije za ljudska prava, čije je sedište u Velikoj Britaniji.   Iz te organizacije u nedelju je saopšteno da se borbe među pobunjeničkim grupama...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.