U bombardiranju Irbina poginulo 25 ljudi

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Okt.2014, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U bombardiranju Irbina poginulo 25 ljudi

DAMASK - Najmanje 25 ljudi, među njima četvoro djece, poginulo je kada je sirijska avijacija u nekoliko navrata bombardirala grad Irbin, istočno od Damaska, tvrdi nevladina organizacija Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sjedištem u Londonu.

Prema Opservatoriji, u tim napadima je jučer ranjeno nekoliko desetina ljudi, a očekuje se da će bilans mrtvih biti i veći jer ima teško ranjenih, javio je AFP. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

Irbin je pod kontrolom opozicionih snaga i nalazi se u oblasti Istočna Guta koja je glavno uporište pobunjenika.

Taj region je na udaru vladinih snaga posljednjih mjeseci, a vojska nastoji da preuzme kontrolu nad oblastima oko Damaska iz kojih se raketira glavni grad i njegova predgrađa.

Više od 180.000 ljudi, navodi AFP, poginulo je u Siriji otkako je tamo počela pobuna protiv vlasti u martu 2011. godine, prenosi Blic.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.