U Siriji stradalo 18 ljudi

Izvor: B92, 11.Jan.2020, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Siriji stradalo 18 ljudi

Najmanje 18 civila poginulo je u subotu u napadima sirijskih vlasti iz vazduha u provinciji Idlib, uoči početka novog prekida vatre.

To je saopštila opoziciona Sirijska opsevatorija za ljudska prava.

Bombardovana su tri područja u Idlibu, navela je Opservatorija i dodala da su ruske snage, saveznice vlasti u Damasku, najavile novo primirje u nedelju.

Idlib je pretežno pod kontrolom džihadističke grupe Hajat Tahrir al Šam i drugih pobunjenika. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vlasti koje kontrolišu oko 70 odsto sirijske teritorije, saopštile su u nekoliko navrata da su rešene da povrate kontrolu i nad Idlibom.

Snage sirijskog predsednika Bašara el Asada uz podršku ruskog ratnog vazduhoplovstva od 16. decembra su pojačale bombardovanje tog područja dok se na tlu vode borbe s džihadistima i pobunjenicima, uprkos primirju najavljenom u avgustu.

Više od 370.000 ljudi poginulo je od početka rata u Siriji. Konflikt je počeo represijom na proteste opozicije u martu 2011. godine, a tokom godina je postajao složeniji sa učešćem stranih zemalja i raznih džihadističkih grupa.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Siriji 18 mrtvih u napadu u provinciji Idlib

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jan.2020

Najmanje 18 civila poginulo je danas u napadima sirijskih vlasti iz vazduha u provinciji Idlib, uoči početka novog prekida vatre, saopštila je opoziciona Sirijska opsevatorija za ljudska prava...Bombardovana su tri područja u Idlibu, navela je Opservatorija i dodala da su ruske snage, saveznice vlasti...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.