U Siriji danas poginulo najmanje 39 ljudi

Izvor: Mondo, 11.Avg.2012, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Siriji danas poginulo najmanje 39 ljudi

U sukobima širom Sirije danas je poginulo najmanje 39 ljudi, od kojih su 20 bili civili, devet vojnici i 10 pobunjenici, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Vojnici Sirijske slobodne armije Foto: Beta AP Albreto Prieto

Sirijska vojska je bombardovala distrikt Salahedin u Alepu, u nastojanju da istera pobunjenike iz tog strateškog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dela trgovinske prestonice, dok su se u Damasku čuli pucnji iz vatrenog oružja i eksplozije bombi, navode posmatrači i državni mediji.

Državna televizija je objavila da su dve bombe eksplodirale u centru prestonice, ali nije izvestila o eventualnim žrtvama.

Sirijska opservatorija je saopštila da snage sirijskog režima bombarduju distrikt Salahedin, pošto su u četvrtak primorale pobunjenike na tzv. taktičko povlačenje iz tog dela Alepa.

Komandat pobunjenika tvrdi da njegovi borci i dalje pružaju snažan otpor u okolini Salahedina.

"Žestoki sukobi nastavljeni su bez predaha u protekla 24 sata, pošto vojska pokušava da nas istera iz tog dela grada", rekao je komandant pobunjenika Abdel Kader Saleh agenciji AFP telefonom.

Režimske snage su danas bombardovale i druge delove Alepa, a očevici u Damasku tvrde da je bilo pucnjave u gusto naseljenoj Bagdadskoj ulici u samom centru prestonice.

Sukoba je bilo i u drugim delovima Damaska, ukjlučujući Tadamun, gde je došlo do žestokih obračuna između pobunjeničke Sirijske oslobodilačke armije i vojske, saopštili su Lokalni koordinacioni odbori koji imaju aktiviste na terenu.

(Tanjug, Foto: Beta AP Albreto Prieto)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.