U Beču mirovna konferencija o Siriji i Libiji

Izvor: Blic, 15.Maj.2016, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beču mirovna konferencija o Siriji i Libiji

Šefovi diplomatija iz više od 20 zemalja sastaće se sutra i prekosutra u Beču kako bi razmotrili rešenja za krize u Siriji i Libiji, ali i oko Nagorno-Karabaha.

Na konferenciju u Beč svoje kolege pozvali su šef američke diplomatije Džon Keri i ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov, a među učesnicima biće i šefovi diplomatije regionalnih sila Irana i Saudijske Arabije.

Sutra će najpre biti održan razgovor o >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Libiji, tokom kojih će biti razmotrena međunarodna podrška za novu vladu narodnog jedinstva, koju će u Beču predstavljati premijer Fajer Seraj.

Vodeću posredničku ulogu u ovim pregovorima zauzeće šef italijanske diplomatije Paolo đentilioni.

U utorak, na dnevnom redu sastanka u Beču biće upostavljanje primirja u Siriji i političko rešenje konflikta.

Biće, kako je najavljeno, reči o tome kako humanitarnim radnicima omogućiti pristup stanovništvu.

Predstavnici sirijske vlade i protivnici režima pozvani su na konferenciju.

Pored kriza u Siriji i Libiji u Beču će tema biti i konflikt na Kavkazu oko regiona Nagorni-Karabah.

Na sasanku predsednika Jermenije Serža Sarksjana i njegovog azerbejdžanskog kolege Ilhama Alijeva SAD, Rusija i Francuska treba da posreduju u rešavanju spora.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Beču mirovna konferencija o Siriji i Libiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2016, 08:13

Šefovi diplomatija iz više od 20 zemalja sastaće se u Beču kako bi razmotrili rešenja za krize u Siriji i Libiji, ali i oko Nagorno-Karabaha...Na konferenciju u Beč svoje kolege pozvali su šef američke diplomatije Džon Keri i ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov, a među učesnicima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.