Turski odgovor na napad sirijskih ustanika

Izvor: RTS, 16.Okt.2013, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski odgovor na napad sirijskih ustanika

U znak odmazde, turska vojska koristila artiljeriju ciljajući ka sirijskim pobunjenicima, koji se dovode u vezu sa Al Kaidom. Ustanici su u utorak bacili granatu blizu turske vojne baze nadomak granice sa Sirijom.

Turska vojska objavila je da je, u znak odmazde za minobacačku granatu koja je pala blizu turske vojne baze nadomak granice sa Sirijom, koristila artiljeriju ciljajući ka sirijskim pobunjenicima, koji se dovode u vezu sa terorističkom mrežom Al Kaida.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je objašnjeno, napad se dogodio u utorak, a ispaljena su četiri projektila iz samohodnih artiljerijskih oruđa ka pozicijama koje drži iračka pobunjenička grupa "Islamska država u Iraku i Levantu" pored sirijskog pograničnog grada Azaz.

Turska često odgovara na pucnjavu koja povremeno stiže od sirijske vojske ili sirijskih pobunjenika, ali ovo je prvi put da je ta zemlja objavila da je bilo incidenata sa grupom koja se povezuje sa Al Kaidom.

Turska je optuživana da podržava grupe koje se dovode u vezu sa Al Kaidom, a koje se bore protiv sirijskog predsednika Bašara el Asada, ali ona negira da podržava grupe džihadista i nedavno je javno obznanila svoje napore na suzbijanju Al Kaidinih militanata.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Turska uzvratila na granatu

Izvor: B92, 16.Okt.2013

Ankara -- Turska vojska je objavila da je, u znak odmazde za minobacačku granatu koja je pala blizu turske vojne baze nadomak granice sa Sirijom, koristila artiljeriju...Kako su saopštili, vojska je ciljala ka sirijskim pobunjenicima povezanim sa terorističkom mrežom Al Kaida...Kako je objašnjeno,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.