Turska za vojnu akciju u Siriji i Iraku

Izvor: VOA, 02.Okt.2014, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska za vojnu akciju u Siriji i Iraku

Ekstremisti Islamske države stežu obruč oko sirijskog grada Kobane na granici sa Turskom – dok se turski parlament priprema da glasa o tome da li da odobri vojnu akciju protiv te grupe.

Organizacija koja prati taj konflikt, Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Londonu, navodi da kurdski borci vode borbe sa ekstremistima iz ISIL-a na samo nekoliko stotina metara od grada KObane, koji je takodje poznat >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << kao Ain Al-Arab.

Turska vlada je zahtevala od zakonodavaca da odobre upotrebu vojne sile u borbi protiv terorističkih grupa u susednoj Siriji i Iraku. To glasanje bi takodje moglo da omogući stranim snagama da operišu iz Turske protiv Islamske države.

Preko 160 hiljada izbeglica je prešlo u Tursku iz Kobanea od kako je sredinom septembra počela ofanziva Islamske države.

Turska je već pružila utočište za preko milion Sirijaca koji su napustili svoju zemlju zbog gradjanskog rata.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.